Educació

El Departament d'Ensenyament i l'Institut Francès fomenten l'intercanvi d'estudiants d'FP

query_builder   19 novembre 2012 16:04

event_note Nota de premsa

El Departament d'Ensenyament i l'Institut Francès fomenten l'intercanvi d'estudiants d'FP

 

  • Prop de 180 representants de les Académies i de centres de formació catalans han participat en un seminari per dinamitzar les xarxes de cooperació
 
 
Jornada Institut Francès
El Departament d’Ensenyament i l’Institut Francès han organitzat el seminari “Mobilitat professional de Catalunya - França: dinamitzar les xarxes de cooperació” amb l’objectiu de fomentar els intercanvis d’estudiants de formació professional entre ambdós països. La sessió, que es va dur a terme divendres passat a la seu de l’Institut Francès de Barcelona, va aplegar prop de 180 representants de les Académies i de centres de formació catalans interessats en establir relacions bilaterals amb les escoles franceses –46 de les Académies i la resta d’escoles catalanes-.
 
Durant l’acte es va tractar sobre els dispositius de mobilitat en FPI a França i a Catalunya, el sistema francès de formació en alternança i la mobilitat formativa. També es va dur a terme un taller en què es van presentar diferents projectes. A banda, aquest seminari va servir per establir contactes entre els centres de formació dels territoris implicats interessats en endegar o reforçar projectes de mobilitat d’estudiants d’FP de determinades especialitats.
 
Prèviament, el dijous, 15 dels 46 representants de les Académies van visitar diversos centres del territori català per conèixer-ne les instal·lacions i reforçar els lligams entre les  institucions. Aquestes activitats es troben dins del marc dels acords de col·laboració que el Departament d’Ensenyament té signats amb les Académies de les regions franceses de Lyon, Montpellier, Orléans-Tours i Toulouse.
 
19 de novembre de 2012
 

2  

Imatges

Jornada Institut Francès 16-11-2012 (1)

Jornada Institut Francès 16-11-2012 (1) 3876

Jornada Institut Francès 16-11-2012 (2)

Jornada Institut Francès 16-11-2012 (2) 3558