Salut

Dos projectes del Departament de Salut han estat guardonats per Diario Médico

query_builder   20 novembre 2012 08:15

event_note Nota de premsa

Dos projectes del Departament de Salut han estat guardonats per Diario Médico

L’Observatori d’Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya i l'Estudi eControl DM­_AP sobre el control dels pacients amb diabetis són els dos projectes premiats.
Diario Médico, publicació especialitzada en temes sanitaris, ha lliurat el premis a “les millors idees anuals del Sistema Nacional de Salut”, que enguany han reconegut dos projectes del Departament de Salut: l’Observatori d’Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya i l'Estudi eControl DM_AP sobre el control dels pacients amb diabetis.
 
Observatori d’Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya
L’Observatori d’Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya (OIGSC) té la missió de recollir, validar, ordenar i valorar les múltiples experiències d'innovació en gestió que s'estan desplegant al sistema sanitari català. Les organitzacions del sistema sanitari tenen un espai obert de participació que recull el coneixement generat des d’iniciatives innovadores i que compta amb l’aval de l’expertesa de l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut.
El Departament de Salut té habilitat un formulari per a les organitzacions que hagin implementat una iniciativa innovadora i que vulguin que formi part de l’Observatori d’Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya. www.gencat.cat/salut/observatori
 
Estudi eControl DM_AP: l'estudi de més abast sobre el control de la diabetis que s'ha fet a Europa
 
L’Agència de Salut Pública de Catalunya, l'Institut Català de la Salut i l'Institut d'Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol, amb la participació de Sanofi, van presentar, el passat  12 de novembre, els resultats de l'Estudi eControl DM_AP, l'estudi de més abast sobre el control de la diabetis que s'ha fet en l'àmbit europeu.
 
Les principals conclusions de l'Estudi mostren un control de la diabetis tipus 2 similar o superior al que s’ha observat en altres estudis, tant a Espanya com en altres països. L'Estudi, elaborat per l'IDIAP Jordi Gol en col·laboració amb el laboratori Sanofi, s'ha dut a terme en l'àmbit de Catalunya sobre un total de 286.791 pacients amb diabetis tipus 2, a partir d'una població de 3.755.038 persones més grans de 30 anys.
 
Es tracta d'un estudi transversal a partir de la història clínica informatitzada d'atenció primària (ECAP) de l'Institut Català de la Salut (ICS), l'empresa pública de serveis de salut més gran de Catalunya, que actualment gestiona 288 equips d'atenció primària i presta atenció sanitària a gairebé sis milions usuaris, xifra que suposa el 75,1% del total d'assegurats a Catalunya.
 
Aquest Estudi és el més complet d’Europa, ja que, per primer cop, s'ha fet sobre el total de pacients amb diabetis mellitus tipus 2 d'una població concreta; per tant, és molt més rellevant que els que s'han dut a terme prèviament en el nostre àmbit amb mostres de mida i metodologia diferents.