Institut Català de les Dones

L'Institut Català de les Dones ha atorgat els premis del concurs de microrelats '420 caràcters per unes relacions en igualtat'

Es tracta d'una iniciativa de sensibilització contra la violència masclista a través de Facebook en motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

query_builder   21 novembre 2012 14:49

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones ha atorgat els premis del concurs de microrelats '420 caràcters per unes relacions en igualtat'

Es tracta d'una iniciativa de sensibilització contra la violència masclista a través de Facebook en motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

L’Institut Català de les Dones ha fet públics avui els relats guanyadors de la segona edició del concurs a través de la xarxa facebook 420 caràcters per unes relacions en igualtat. Es tracta d’una iniciativa de sensibilització per impulsar imaginaris sobre les relacions de parella basats en els valors del respecte i la igualtat i superar-ne els basats en el poder i la dominació. 
 
El concurs, que ha comptat amb la participació de més de 150 persones, és una actuació de prevenció contra la violència masclista i s’emmarca en la commemoració, el proper dia 25 de novembre, del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Els premis són tres xecs regal bescanviables per productes de l’Abacus per valor de 150, 100 i 50 euros.
 
El Jurat ha atorgat els guardons als següents relats:
  • Primer premi al microrelat “Alliberament”, de Patrícia Soley-Beltran: "Entra sola Ariadna al laberint, s’amistança al Minotaure i plegats perden el fil."
  • Segon premi al microrelat de Rosa M. Roque Forcat"Jugaven a ser grans: Ella planxava les camises i ell, mentrestant, fullejava el diari. De seguida, però es va aixecar i va anar a mirar si la nina s’havia despertat, li va semblar que no i va preparar un suc per ells dos. Van seure plegats. I, en acabar, ell es va aixecar i va anar a planxar les camises i ella, mentrestant, fullejava el diari. De seguida, però es va aixecar i va a anar a mirar si la nina s’havia despertat, li va semblar que sí.”
  • Tercer premi al microrelat d'Irmina Merino Vidal:"En Cupido ara du texans. Li agrada veure com les parelles que ha ajuntat s'estimen.Però, també veu les que ja no s'estimen on la paraula respecte s'ha perdut. La seva nova missió és fer de l'amor una feliç aventura, més enllà de la química de l'inici.Convertir el viatge en un paradís de comprensió i respecte sense patiment. Estimant-se. Potser en Cupido no existeix. Segurament ell siguem tu i jo."
 
Manifest contra la violència masclista
 
La Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques han consensuat un manifest de rebuig a la violència masclista amb motiu del 25 de novembre, que va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en commemoració del violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960.