Salut

El Programa de prevenció d'errors de medicació de Catalunya celebra deu anys

query_builder   22 novembre 2012 11:53

event_note Nota de premsa

El Programa de prevenció d'errors de medicació de Catalunya celebra deu anys

El passat dimarts més de 100 professionals van assistir a la V Jornada Monogràfica Seguretat del Pacient i Medicaments
 
Jornada Monogràfica Seguretat del Pacient i Medicaments
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
El passat 20 de novembre es va celebrar, a l’Auditori de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, la V Jornada Monogràfica Seguretat del Pacient i Medicaments. Amb el títol Deu anys impulsant la seguretat en l’ús del medicament, la Jornada va aplegar més de 100 assistents, entre professionals sanitaris dels diversos àmbits de la salut (farmacèutics, metges i personal d’infermeria) i estudiants de farmàcia en pràctiques.
 
Coincidint amb la celebració dels deu primers anys del Programa de prevenció d’errors de medicació de Catalunya, la conferència inaugural de la Jornada es va centrar en l’evolució de la cultura de la seguretat durant aquest temps. En la primera taula rodona els diversos agents implicats en la creació de programes de prevenció d’errors de medicació van fer un recordatori del context i les necessitats a les que responien aquestes eines, les dificultats amb què van topar en la seva implantació i com les van superar. I, en la segona taula rodona, es van exposar algunes experiències implantades amb l’objectiu d’aportar una perspectiva del futur en l’àmbit de la seguretat en l’ús dels medicaments, com ara la robotització dels serveis de farmàcia o la implicació del pacient en el seu tractament.
 
També es va dur a terme un acte de reconeixement als membres del Consell Assessor per a la Prevenció dels Errors de Medicació a Catalunya, atès que han estat figures cabdals en l’impuls de la cultura de seguretat a Catalunya, entre d’altres tasques, i que han desenvolupat el primer document oficial a Catalunya relacionat amb aquest àmbit, amb el títol Recomanacions per a la prevenció dels errors de medicació.
 
A més d’això, es van premiar algunes iniciatives adreçades a millorar la prevenció dels errors de medicació, amb la voluntat de reconèixer l’esforç que els professionals sanitaris realitzen cada dia per tal d’establir i consolidar la cultura de la seguretat en els seus centres de treball. En aquesta primera convocatòria del premi (premi Seguretat en l’Ús del Medicament), el projecte guanyador va ser el presentat pel Grup de Treball d’Atenció Farmacèutica a Urgències (RedFaster), amb el títol Guia per a la conciliació dels medicaments en els serveis d’urgències. Van recollir el diploma dos representants del Grup de Treball, el doctor Altimiras i la doctora Martí. També van rebre diploma tres projectes finalistes.
 
Per a més informació: