Delegació a Barcelona

Trobada de la 5a Trobada d'estudiosos d'Eramprunyà, a Sant Climent de Llobregat

query_builder   19 novembre 2012 10:35

event_note Nota de premsa

Trobada de la 5a Trobada d'estudiosos d'Eramprunyà, a Sant Climent de Llobregat

El 17 de novembre Sant Climent de Llobregat va aplegar per cinquè any consecutiu la Trobada d’Estudiosos i Centres d’Estudis d’Eramprunyà,  que va inaugurar el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, acompanyat per l’alcalde, Isidre Sierra i amb l’assistència del delegat, Salvador Jorba.
Cartell Oficial
 
La trobada ha estat organitzada pel grup “+ de 1000. Històries de Sant Climent de Llobregat”, una entitat que reivindica el patrimoni d’aquesta vil·la baixllobregatina. A més, han participat el Grup Tres Torres, el Centre d’Estudis de Gavà, el Grehic i el Centre d’Estudis Beguetans —Castelldefels, Gavà i Begues—.
 
La temàtica ha estat “La Pagesia ahir i avui a l'Eramprunyà”. Amb aquest nom es coneix el castell mil·lenari (l’enclavament i les restes del qual són avui al terme municipal de Gavà) i el territori que va arribar a controlar també dels municipis de Begues, Castelldefels, Sant Climent de Llobregat, Viladecans i una part important de Sant Boi de Llobregat, al Baix Llobregat, i també de Sitges i Olivella, al Garraf.