Empresa i Treball

INDÚSTRIA

La consultora catalana CAD guanya una licitació per reformar el sistema energètic de Trinitat i Tobago

query_builder   23 novembre 2012 13:27

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La consultora catalana CAD guanya una licitació per reformar el sistema energètic de Trinitat i Tobago

 

  • El projecte promourà la transició de la gestió energètica d’aquestes illes del Carib cap a un model més sostenible, basat en energies renovables.
 
  • El Centre d’Iniciatives per al Desenvolupament (CAD) ha comptat amb el suport i l’assessorament del Departament d’Empresa i Ocupació a través d’ACC1Ó en matèria de contractació pública internacional.

 

  • La consultora tancarà aquest exercici amb una facturació un 50% superior a la del 2011, dedicant-se íntegrament a projectes internacionals.
 
El Centre d’Iniciatives per al Desenvolupament (CAD), consultora catalana amb seu a Barcelona, ha guanyat una licitació pública internacional per reformar el sistema energètic de Trinitat i Tobago. El projecte, valorat en més de mig milió de dòlars, té l’objectiu de promoure la transició de la gestió energètica de les illes del Carib cap a un model més sostenible.
 
CAD ha rebut el suport i l’assessorament d’ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació, en matèria de contractació pública internacional. L’empresa s’ha adjudicat aquesta licitació a través del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID).
 
El projecte, ja en marxa, té una durada de 18 mesos i finalitzarà l’octubre del 2013. Es tracta d’una de les apostes més grans realitzades fins al moment per re-formular els models energètics de les petites illes de països en vies de desenvolupament, i espera convertir-se en referència per altres països del Carib o zones geogràfiques similars.
 
Trinitat i Tobago busca reduir la dependència del país dels combustibles fòssils, i és per això que el govern del país aposta per l'elaboració d'un Programa d'Energia Sostenible que té com objectius maximitzar l'ús dels recursos naturals, desenvolupar l'ús d'energia renovable i sostenible i involucrar a l'eficiència energètica.
 
Fundada l’any 2007, CAD (www.globalcad.org) tancarà l’exercici 2012 amb un volum de negoci de  600.000 euros, un 50% més que l’any anterior. L’empresa treballa des dels inicis exclusivament en projectes internacionals, la majoria encàrrecs d’organismes com les Nacions Unides, el Banc Mundial o la Comissió Europea. Aquest any ha posat en marxa dues oficines a Tunísia i a Washington DC.
 
Fernando Casado, fundador i director de CAD, explica que l’empresa treballa amb una estructura horitzontal i amb filosofia cooperativista: “Hem constatat que en èpoques de crisi aquesta és la millor manera de generar ocupació”. L’empresa experimenta un creixement continuat des de la seva fundació, i ha posat en marxa també una productora (CAD Productions) que realitza documentals sobre temes relacionats amb la cooperació.