Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Pelegrí ha fet la cloenda de la XIII Jornada Econòmica de la Poma

En aquest edició, aquest fòrum de debat sobre aquesta fruita ha analitzat la situació del mercat

query_builder   23 novembre 2012 14:33

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí ha fet la cloenda de la XIII Jornada Econòmica de la Poma

En aquest edició, aquest fòrum de debat sobre aquesta fruita ha analitzat la situació del mercat

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha realitzat, a Torroella de Montgrí, la cloenda de la XIII Jornada Econòmica de la Poma, Pomatec, un fòrum de debat sobre la situació de la poma que es realitza cada any.
Moment de l'acte
Un moment de l'acte
En aquesta ocasió, la jornada s’ha centrat sobre una anàlisi del mercat, amb una revisió de les estadístiques i les tendències mundials sobre la producció de poma, amb les ponències de tècnics d’Afrucat i de l’expert mundial en matèria de poma Desmond 0’Rourke. En aquest sentit, s’ha estudiat d’una manera especial el mercat anglosaxó, mitjançant la intervenció del consultor Miguel Flavián.
 
S’ha de tenir en compte que el 77% de la superfície de fruita a Girona està dedicada a la poma (2.420 hectàrees de 3.150), i que el sector preveu un augment de la producció els propers anys ja que s’ampliarà la superfície conreada. El 25% de la producció de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona es ven a l’estranger.
 
En el decurs de la seva intervenció, el conseller Pelegrí ha felicitat  l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i Afrucat per la celebració un any més “d’una jornada que és un referent per a Girona, està plenament consolidada i se centra en un producte que representa més del 77% de la fruita dolça cultivada a la província. Definitivament, Girona és poma”.
 
El conseller ha afirmat que “el nostre sector fructícola és molt fort, competitiu, obert al món i amb uns elevats nivells de transferència tecnològica, però al mateix temps és un sector on s'imposen constantment noves regles de joc, que demanen fer una adaptació constant i la contínua col·laboració entre tots”.
 
Finalment, en referència a l’especialització en poma de la IGP, Pelegrí ha manifestat que “heu d’aprofitar aquesta especialització, heu d’actuar amb consciència de clúster, establir més lligams entre vosaltres, compartir recursos per anar a més i arribar més lluny. Encara hi ha molt camí per recórrer: només el 25% de la IGP Poma de Girona s’exporta. Però també heu d’apostar pel mercat intern”. “Produir allò que demana el mercat i fer-ho amb totes les garanties de seguretat i qualitat és, avui per avui, una condició indispensable per ser competitius”, ha afegit el conseller.
 
 

1  

Imatges

Moment de l'acte

Moment de l'acte 61