Empresa i Treball

COMERÇ

Avui comença la Setmana d'Artesania de Catalunya

query_builder   26 novembre 2012 11:48

event_note Nota de premsa

COMERÇ

Avui comença la Setmana d'Artesania de Catalunya

 
·        La iniciativa, impulsada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), vol fomentar la presència i coneixement de l’artesania catalana i millorar la comercialització de les empreses del sector.
 
·       Amb el lliurament aquest vespre dels Diplomes de Mestre Artesà, s’inaugura un calendari d’activitats al Centre d’Artesania Catalunya, així com la celebració de la fira The Craftroom, que tindrà lloc del 30 de novembre al 2 de desembre a Fira de Barcelona, entre d’altres novetats.  
 
Del 26 de novembre al 2 de desembre tindrà lloc la Setmana d’Artesania de Catalunya, una actuació impulsada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) – organisme adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació –, que té per objectiu reforçar i millorar la comercialització de productes de les empreses artesanes, i fomentar la presència i el coneixement del sector tant a Catalunya com a l’exterior. El lliurament aquest vespre dels Diplomes de Mestre Artesà al Palau de la Generalitat, obre el calendari d’actes de la Setmana d’Artesania de Catalunya, que comptarà amb diverses activitats com tallers infantils al centre d’Artesania Catalunya i la fira The Craftroom a Fira de Barcelona (del 30 de novembre al 2 de desembre).
 
Setmana d’Artesania de Catalunya
 
Del 27 al 29 de novembre, el centre d’Artesania Catalunya al carrer Banys Nous de Barcelona, acollirà diversos tallers infantils d’artesania pels que hi passaran prop de 400 alumnes d’Educació Infantil, Primària i Secundària procedents d’11 escoles d’arreu de Catalunya. Durant la setmana, també s’inauguraran les exposicions “Silver of Stars”, del Col·legi de Joiers d’Escòcia, i “Creat al Barri – Poble Sec”, de Barcelona Activa.
 
Del 30 de novembre al 2 de desembre, tindrà lloc la fira The Craftroom, al Pavelló 8 del recinte de Montjuïc de Fira Barcelona, que acollirà una gran mostra d’exposició i venda de productes artesans catalans, amb la presència d’un centenar d’expositors de diferents sectors i oficis (complements de moda, joieria, articles per a la llar, objectes de regal, elements de decoració, entre altres). També hi participaran tallers artesans procedents de l’estat espanyol, i amb Finlàndia com a país convidat.
 
The Craftroom es complementarà amb un calendari de diverses activitats (tallers infantils, demostracions d’oficis...) i un espai dedicat a la formació anomenat ‘Futur Excel·lent”, on els alumnes de les escoles d’arts i oficis de Catalunya mostraran els seus projectes finals a empreses, professionals i públic en general.
 
Els actes de la Setmana inclouen també l'OFF Setmana, una agenda d’activitats que mostrarà totes les manifestacions artesanals que es facin arreu del país durant la Setmana d’Artesania de Catalunya.