Educació

La consellera Rigau acusa el ministeri que dirigeix Wert de continuar improvisant amb la reforma educativa

query_builder   29 novembre 2012 19:20

event_note Nota de premsa

La consellera Rigau acusa el ministeri que dirigeix Wert de continuar improvisant amb la reforma educativa

 
  • La consellera d’Ensenyament en funcions, Irene Rigau, ha fet aquestes declaracions en referència als darrers canvis anunciats pel Ministerio de Educación sobre la LOMCE
 
  • Rigau demana al Ministerio que fixi els mínims per a cada matèria i que cada comunitat les pugui desplegar en el seu currículum
 
  • També ha reclamat  “més reflexió i menys canvi”
 
 
La consellera d’Ensenyament en funcions, Irene Rigau, ha denunciat que “continuem en el camp de les improvisacions i això és molt perillós quan parlem d’una llei que ha d’ordenar el camp educatiu”, en referència als darrers canvis anunciats pel Ministerio de Educación, dirigit per José Ignacio Wert, sobre la Llei orgànica de la millora de la qualitat educativa (LOMCE). La consellera Rigau ha fet aquestes declaracions aquesta tarda als mitjans minuts abans d’inaugurar la primera edició del Postgrau en direcció de centres i serveis educatius de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.
 
La titular d’Ensenyament considera que “no hi ha matèries de primera per al ministeri ni de segona per a la comunitat” i que “totes les matèries són competència de la Generalitat”. Ha afegit que ”no estem d’acord amb què les matèries que el ministre considera més importants en reservi per elles la determinació del currículum i deixi per les comunitats autònomes la determinació de les matèries de segon ordre.”
 
Segons Rigau, “tenim competència compartida en l’ordenació del currículum, per tant, demanem al ministeri que fixi els mínims per cada matèria i que cada comunitat desplegarà en el seu conjunt el currículum”. Ha remarcat que “cal donar el mateix valor a totes les matèries i cal preservar la competència curricular en ordenació que té la Generalitat per a totes les matèries”.
 
Respecte a les matèries optatives, la consellera Rigau assenyala que la llei mai les havia fixat i “vol entrar en un terreny que fins ara no s’hi havia entrat”. Així mateix, ha reclamat “més reflexió i menys canvi”, atès que “està desdibuixant el mapa competencial de Catalunya i de tot Espanya i fa que sigui més difícil que hi pugui haver consens en aquest tipus de llei”.
 
La consellera Rigau ha conclòs que “continuarem lluitant perquè aquest model no prosperi a través de l’activitat parlamentària” i que “quan el text sigui definitiu farem ús de les atribucions que ens pertoca en l’àmbit constitucional”. 
 
 
29 de novembre de 2012