Drets Socials

Festa del Voluntariat

Cleries: "Els voluntaris sabeu que no n'hi ha prou de demanar una societat millor: cal construir-la dia a dia"

query_builder   4 desembre 2012 19:25

event_note Nota de premsa

Cleries: "Els voluntaris sabeu que no n'hi ha prou de demanar una societat millor: cal construir-la dia a dia"

El conseller en funcions de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha assistit a la commemoració del Dia Internacional del Voluntariat que organitza la Federació Catalana de Voluntariat Social
Festa del Voluntariat
El conseller en funcions de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha assistit aquesta tarda a la commemoració del Dia Internacional del Voluntariat, que se celebra el 5 de desembre. Sota el lema Mil raons per moure’ns: fem voluntariat!, la jornada organitzada per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha volgut reconèixer i agrair a totes aquelles persones que fan voluntariat la seva implicació i contribució a fer una societat més justa i igualitària.
 
El conseller ha felicitat les entitats i ha lloat la tasca de les persones voluntàries tot recordant que “fer de voluntari és actuar des del compromís. No són paraules buides, ni bones intencions, és sobretot acció, perquè els voluntaris sabeu que no n’hi ha prou de demanar una societat millor: cal construir-la dia a dia”. Cleries ha insistit en que “el Departament de Benestar Social i Família avança al costat d’aquestes persones i de les entitats per enfortir el teixit de voluntàries i voluntaris”. En aquest sentit, ha recordat que ”el Govern, a petició del sector, està impulsant una nova Llei catalana del voluntariat, que té l’objectiu de regular, protegir i consolidar el model català de voluntariat. Una llei que vol adaptar el voluntariat a la nova realitat social, marcada per les noves tecnologies, les xarxes socials, la globalització i el paper creixent del tercer sector”. Cleries s’ha mostrat convençut que amb la feina conjunta de les entitats i el Govern “Catalunya recuperarà el lideratge internacional en matèria de voluntariat”.
 
La jornada ha començat amb una Gimcana per donar a conèixer les entitats socials i la seva tasca. Tot seguit s’ha celebrat la Festa del Dia Internacional, que ha comptat amb una actuació musical a càrrec del quartet de jazz Invented Quartet i una lectura de poemes a càrrec de voluntaris de l’Associació Àgora. Durant la jornada també s’ha presentat el vídeo Mil raons per moure’ns: fem voluntariat!, en el marc de la campanya impulsada per la Federació Catalana de Voluntariat Social per tal de promoure el voluntariat i donar-lo a conèixer entre la ciutadania.
 
La Generalitat de Catalunya celebrarà el Dia Internacional del Voluntariat dimarts dia 11 en un acte conjunt amb la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Federació Catalana de Voluntariat Social. Durant la celebració institucional es lliuraran els XX Premis Voluntariat del Departament de Benestar Social i Família.