Delegació a Madrid

Dins del cicle "Dilluns de teatre al CCBlanquerna: Lectures dramatitzades de joves autors catalans"

Dramatització de "Satisfaction" de Blanca Bardagil

query_builder   12 novembre 2012 12:01

event_note Nota de premsa

Dins del cicle "Dilluns de teatre al CCBlanquerna: Lectures dramatitzades de joves autors catalans"

Dramatització de "Satisfaction" de Blanca Bardagil

Dilluns de Teatre
El Centre Cultural Blanquerna (www.ccblanquerna.cat), seu cultural de la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid, va iniciar el mes d’octubre el cicle “Dilluns de teatre al CCBlanquerna: Lectures dramatitzades de joves autors catalans”, produït per l’actriu Carme Conesa.
 
L’estrena del cicle es va produir amb “El factor Luxemburg”, de Pere Riera, sota la direcció de Noé Dènia i l’actuació de Marta Calvó, Josep Linuesa i Vicenç Miralles.
 
Aquesta segona sessió, en català, que ha tingut lloc dilluns 12 de novembre ha presentat la dramatització de “Satisfaction”, de Blanca Bardagil.
 
Sinopsi: En Rubèn, un científic brillant en el seu temps, acaba de fer el primer viatge en el temps i va a parar a casa dels seus pares de fa trenta anys. No és una casualitat que ell arribi en aquest moment i en aquest lloc: quan només tenia tres anys, va perdre la seva mare en un accident d’avió. Mirarà d’evitar que la tragèdia torni a succeir.

Blanca Bardagil (Vic, Barcelona, 1988) és llicenciada en Direcció Escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona i ha realitzat cursos de dramatúrgia a l’Obrador de la Sala Beckett de Barcelona amb Jordi Casanovas i Sergi Pompermayer. L’any 2009 va guanyar el XXXVII Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi, amb L'amant de Diògenes, obra escrita juntament amb Montserrat Mas. Entre d’altres, és autora i directora de L'ànima de la nit, Satisfaction i Cuques. És coautora i directora de Cites amb Shakespeare, 10 obres, 10 actors, 10 aparadors (Festival Shakespeare, Mataró 2010) i Aigua. A part de les seves pròpies obres, ha dirigit Fàbrica de Núvies de Montserrat Mas. També és autora de textos teatrals breus i com a guionista ha realitzat el curtmetratge Punto de no retorno (dir. Carlos de Cozar, 2010).

Elenc d’actors de “Satisfaction”:
  • Carles Goñi.
  • Sandra Marchena.
  • Marta Castellote.
  • Paula Sanabria.
Direcció: Pep Guinyol.
Producció: Carme Conesa.