Palau Robert

La mostra es pot visitar del 13 de desembre al 28 d'abril del 2013

Exposició "20 anys de Premis LUX", la millor fotografia professional al Palau Robert

query_builder   5 desembre 2012 07:54

event_note Nota de premsa

La mostra es pot visitar del 13 de desembre al 28 d'abril del 2013

Exposició "20 anys de Premis LUX", la millor fotografia professional al Palau Robert

El Palau Robert presentarà una selecció de les fotografies guanyadores en la història de les últimes 20 edicions dels Premis LUX, referent de la fotografia professional, en una exposició organitzada per l’Associació de Fotògrafs Professionals d’Espanya, juntament amb el Palau Robert.
pr
L’exposició “20 anys de Premis LUX. Una mirada a la fotografia professional” dóna a conèixer l’evolució de la fotografia professional d’encàrrec i mostra la gran varietat d’estils i tendències del col·lectiu de fotògrafs professionals, com també la transició de la fotografia analògica a la digital.
La mostra, que té com a comissaris Michele Curel, Xavi Mañosa i Joan Roig,  es podrà visitar des del 13 de desembre fins al 28 d’abril del 2013, a la primera planta del Palau Robert. L’acte inaugural tindrà lloc el 12 de desembre.
L’Associació de Fotògrafs Professionals d’Espanya va idear aquest projecte amb la voluntat de mostrar la força i la progressió de la fotografia en un període marcat per importants canvis socials i tecnològics, reflectits en una exposició que mostra al públic la creativitat i la capacitat d’innovació dels millors fotògrafs professionals del país.
La proposta expositiva es desenvolupa en 11 espais que mostren fotografies de diverses categories: Moda, Arquitectura i Interiorisme,  Bodegó i Alimentació, Reportatge Temàtic, Industrial, Retrat, Projecte personal, Publicitat, Reportatge social, Paisatge i Naturalesa, i Editorial. Cadascuna de les categories recull totes les imatges dels Premis LUX OR del 1993 i del 2012, i una acurada selecció de totes aquelles obres que ajuden a explicar l’evolució de la fotografia, el premi i la diversitat d’autors i estils. Totes les fotografies que han aconseguit els LUX OR, com també la història i l’evolució dels Premis,  es podran veure en un audiovisual.
Patrimoni cultural
Des de 1993, els Premis LUX reconeixen les millors obres fotogràfiques realitzades per fotògrafs professionals. Fins a la vintena edició, s’hi han presentat 24.000 fotografies de 3.000 fotògrafs. N’han estat guanyadors amb un trofeu d’Or, Argent i Bronze 360 fotògrafs i s’han organitzat 100 exposicions itinerants. Xifres que posen de manifest la importància d’uns guardons que valoren la innovació, l’adaptació i l’aportació a una idea o concepte, la contundència, la capacitat comunicativa de l’obra, i han esdevingut un patrimoni cultural molt important.
L’Associació de Fotògrafs Professionals va ser creada el 1984, per a la defensa dels interessos col·lectius dels fotògrafs professionals amb la missió de servir eficientment a l’associat, promoure’n l’excel·lència i oferir serveis qualitatius.