Drets Socials

dades dependencia

Els beneficiaris de la Llei de la dependència continuen creixent a Catalunya

En els darrers 5 mesos, 12.141 nous beneficiaris s'han incorporat al sistema

query_builder   12 desembre 2012 11:03

event_note Nota de premsa

Els beneficiaris de la Llei de la dependència continuen creixent a Catalunya

En els darrers 5 mesos, 12.141 nous beneficiaris s'han incorporat al sistema

El Departament de Benestar Social i Família ha donat a conèixer avui les últimes dades de la Llei de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència a Catalunya. Una nova actualització que permet fer balanç d’aquesta normativa fins al 30 de novembre d’enguany. Fins aquesta data, els beneficiaris actius sumen 157.653 persones, el que representa un increment de 4.679 persones respecte les dades de finals de juny.
 
Segons ha destacat el conseller Cleries “s’està produint una estabilització en l’entrada de nous beneficiaris a la Llei de la dependència, però cada cop es produeixen més revisions de valoració”. En concret, de juliol a novembre s’han produït 14.262 sol·licituds inicials de valoració i 15.968 sol·licituds de revisió.
 
Tenint en compte ambdues variants, l’any 2012 s’han fet ja 88.558 valoracions de les quals 43.137 han estat revisions i 45.421 valoracions inicials. En concret, de juliol a novembre s’han fet 16.541 revisions i 16.770 valoracions inicials. En aquests darrers 5 mesos també s’han realitzat 12.141 Programes Individuals d’Atenció (PIA) i 15.903 modificacions de PIA.
 
La informació completa del darrer període es pot consultar al web del Departament www.gencat.cat/benestarsocialifamilia/dependencia/dades i respon a la voluntat del Govern de fer arribar la informació a la ciutadania amb total transparència i rigor. Aquestes xifres es van començar a publicar per primera vegada el passat 16 de desembre de 2011 en el cinquè any d’aplicació de la llei.
 
Les dades estan dividides en quatre blocs: sol·licituds, valoracions, PIA i prestacions i serveis. La seva lectura permet comprovar l'evolució anual i també la situació actual del sistema de la dependència a Catalunya. Benestar Social i Família les actualitza regularment per tal de transmetre la informació pública a tots els actors i persones interessades.