Cultura

El Departament de Cultura uneix Barcelona i São Paulo a través de la performance 'Pedra'

query_builder   12 desembre 2012 17:08

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura uneix Barcelona i São Paulo a través de la performance 'Pedra'

  • L’espectacle posarà en contacte simultàniament Arts Santa Mònica i el Centro Cultural de São Paulo mitjançant la interacció dels artistes Arnaldo Antunes i Frederic Amat
Pedra
Demà, dijous 13 de desembre, el Departament de Cultura, a través de l’Anella Cultural, durà a terme l’espectacle Pedra, una performance que posarà en contacte simultàniament Barcelona (Arts Santa Mònica) i São Paulo (Centro Cultural) a través dels artistes Arnaldo Antunes i Frederic Amat. 
 
A Barcelona, Pedra es desenvoluparà a partir de les 20 hores a l’Arts Santa Mònica, on el públic gaudirà de l’espectacle presencial de Frederic Amat i, a més, podrà visionar en una pantalla l’activitat que es desenvoluparà simultàniament a São Paulo. Simultàniament, la sala d’actes del Centro Cultural São Paulo serà l’escenari des d’on es podrà seguir presencialment l’acció d’Arnaldo Antunes, a partir de les 17 hores (hora local), i, virtualment, els traços de Frederic Amat a Barcelona. L’acte es podrà seguir en directe a través de l’adreça http://cultura.gencat.cat/endirecte.
 
Aquesta acció farà possible aquest diàleg transoceànic en què es dissoldran fronteres físiques i artístiques. S'emmarca en la política de dinamització i internacionalització de l'Anella Cultural endegada pel Departament de Cultura. Així, Pedra es basarà en la interacció transoceànica que els artistes establiran a través de la tecnologia de l’Anella Cultural. En aquest diàleg, Arnaldo Antunes donarà veu als traços de Frederic Amat, mentre que les pinzellades d’Amat dibuixaran la veu d’Antunes.
 
Tots dos artistes plantegen a aquesta acció una celebració del fet artístic basada en el coneixement i reconeixement dels seus treballs, i en el diàleg que establiran gràcies a la tecnologia de l’Anella Cultural. Aquesta intercanvi es plasmarà en vuit peces breus, d’aproximadament una hora total de durada, en què Antunes i Amat faran servir diverses manifestacions artístiques cohesionades per la poesia. Pintura, cinema, cal·ligrafia, música i veu, entre d’altres, conformaran Pedra, que donen com a resultat una acció performativa singular i única en què les fronteres físiques i artístiques es dissolen.
 
Arnaldo Antunes és un músic, poeta i artista visual brasiler. Artista multifacètic, va ser vocalista del grup Titãs des dels seus inicis fins l’any 1991, quan va començar la seva carrera en solitari. Ha col·laborat amb altres artistes com ara Carlinhos Brown o Marisa Monte.
 
Frederic Amat és un artista i escenògraf català. Reconegut internacionalment, el polifacètic artista és de difícil classificació degut a l’amplitud dels seus interessos. La pintura, els espais escènics, l’audiovisual o la ceràmica, són només alguns dels àmbits expressius on ha desenvolupat la seva trajectòria artística.
 
 
Més informació:
http://cultura.gencat.cat/promociocultural