President

PIC

President Mas: "Si aconseguim unitat, fermesa i claredat en els nostres objectius com ha fet Lula da Silva, la nostra causa pot ser invencible"

query_builder   13 desembre 2012 21:31

event_note Nota de premsa

President Mas: "Si aconseguim unitat, fermesa i claredat en els nostres objectius com ha fet Lula da Silva, la nostra causa pot ser invencible"

  • El cap de l’Executiu ha entregat aquesta tarda el Premi Internacional Catalunya 2012 a l’expresident brasiler Luiz Inácio Lula da Silva
  • Artur Mas ha destacat que "cal fer el màxim esforç sense perdre l'esperança per intentar no fer passos enrere en el que tant ens ha costat d'aconseguir"
El president Mas entregant el Premi Internacional Catalunya a Lula da Silva
El president Mas entregant el Premi Internacional Catalunya a Lula da Silva
El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha entregat aquesta tarda al Palau de la Generalitat el Premi Internacional Catalunya 2012 a l’expresident brasiler Luiz Inácio Lula da Silva. Durant l’acte, el cap de l’Executiu ha lloat la trajectòria de Lula i l’ha posat com a exemple per a Catalunya de cara al seu projecte de futur. “Sabem que la nostra causa pot ser invencible si som capaços de tenir la unitat interna, la cohesió, la voluntat, la fermesa i la claredat en els nostres objectius com ha tingut Lula da Silva en la seva presidència”, ha reblat Mas.
 
En aquest sentit, el president ha fet notar que, de la mateixa manera que avui el Brasil viu una intensa transició política, econòmica, social i nacional, de la qual Lula n’ha estat un “protagonista molt principal”, “Catalunya també està en un procés de recuperació econòmica, objectius socials i transició nacional”. I ha demanat seguir “el bon exemple” del Brasil per aconseguir “liderar conjuntament” la societat catalana en un projecte de transformació, “des del punt de vista del dret a decidir i les estructures d’Estat, per tal de defensar-nos millor en el context universal”. 
 
L’expresident Lula da Silva ha viatjat fins a Catalunya per recollir personalment el premi que li va concedir la Generalitat el 2 d’abril passat. Artur Mas li ha agraït molt especialment l’esforç per desplaçar-se a Barcelona i ha destacat “la claredat del missatge, la fermesa de les seves conviccions, el seu exemple personal i la seva trajectòria política”.
 
Agafant les paraules de Xavier Rubert de Ventós, president delegat del Jurat del Premi, el cap de l’Executiu ha destacat “l’esperit transformador de Lula, partint de la realitat, no negant-la i entenent-la” i la seva “gran voluntat de canvi” que, després de vuit anys de presidència, han portat “resultats tangibles” a la transformació del país.
 
En relació amb aquesta conversió, el president ha remarcat que actualment Brasil està construint el seu país, en clau de justícia social, de la mateixa manera que Catalunya ho va fer fa unes dècades enrere, tot i que ara “tenim la sensació com a país d’estar fent algun pas enrere des del punt de vista d’aquest Estat del Benestar”.
 
“Avui Catalunya podria assegurar amb seus propis mitjans i recursos el manteniment de l’Estat del Benestar que tant ens ha costat construir”, ha afirmat el president, però ha subratllat que la “pressió molt dura” de la política europea i de la situació dins del context espanyol són les causes que compliquen la situació de Catalunya. Davant d’aquest fet, però, Mas ha assegurat que “cal fer el màxim esforç sense perdre l’esperança” per intentar “no fer passos enrere en el que ens ha costat tant d’aconseguir”.
 
El Premi Internacional Catalunya que avui ha rebut l’expresident Lula da Silva, és atorgat anualment per la Generalitat per distingir aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món.
 
Artur Mas ha destacat que el premi té la “voluntat de situar Catalunya al món, perquè sigui coneguda i apreciada” i, a la vegada “contribuir a la transformació del conjunt del món”. “El PIC sempre ha volgut premiar persones que han fet que la humanitat avanci, que sigui gent més culta, sensible, segura i lliure”, ha manifestat el president de la Generalitat.
  

3  

Imatges

Entrega del Premi Internacional Catalunya 2012

Entrega del Premi Internacional Catalunya 2012 783

Artur Mas i Lula da Silva

Artur Mas i Lula da Silva 384

Salutació entre Mas i Lula

Salutació entre Mas i Lula 474

1  

Vídeos

Vídeo de l'acte lliurament del Premi Internacional Catalunya 2012