Protecció Civil

Protecció Civil activa l'alerta del Transcat per un camió que transporta mercaderies perilloses bolcat a la NIIz a l'alçada de El Bruc (Anoia)

query_builder   17 desembre 2012 13:24

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'alerta del Transcat per un camió que transporta mercaderies perilloses bolcat a la NIIz a l'alçada de El Bruc (Anoia)

  • La NIIz es troba totalment tallada a l’alçada de El Bruc i no s’hi pot accedir des de l’autovia A-2
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat a les 12.40 hores, la fase d’alerta del Pla especial d’emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), per l’accident d’un camió que transportava sosa càustica en estat líquid. El camió hauria bolcat al voral de la NIIz a l’alçada del municipi de El Bruc (Anoia), en sentit Lleida. L’accident no ha provocat ferits de consideració ni afecta la població.
 
A conseqüència de l’accident, la cisterna de 25.000 litres ha patit una fuita. En aquests moments 11 vehicles dels Bombers de la Generalitat, inclòs el Furgó de Risc Químic de Mollerussa, treballen per controlar la fuita de la cisterna. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) han estat activats per valorar la possible afectació del vessament en el medi.
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que com a conseqüència d’aquest accident, la N-IIa es troba totalment tallada a l’altura de El Bruc i no s’hi pot accedir des de l’autovia A-2, tal com ho indiquen els panells de missatgeria variable de l’SCT  a peu de carretera. A hores d'ara no hi ha previsió per al restabliment de la circulació.