Protecció Civil

Protecció Civil: Seguiment de l'alerta del Transcat per l'accident d'un camió de mercaderies perilloses a El Bruc (Anoia)

query_builder   17 desembre 2012 15:01

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Seguiment de l'alerta del Transcat per l'accident d'un camió de mercaderies perilloses a El Bruc (Anoia)

  • Degut al tall de la N-IIz, El Servei Català del Trànsit recorda que els vehicles de matèries perilloses tenen restringit el pas pels túnels del Bruc de l’A2 i els hi recomana utilitzar l’AP2 i l’AP7
  • Els Bombers de la Generalitat han aconseguit taponar la fuita a les 14.13 hores
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada la fase d’alerta del Pla especial d’emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), per l’accident d’un camió que transportava sosa càustica en estat líquid a la N-IIz a El Bruc (Anoia), en sentit Lleida. L’accident no ha provocat ferits de consideració ni afecta la població.
 
A conseqüència de l’accident, la cisterna de 25.000 litres ha patit una fuita, que els Bombers de la Generalitat han aconseguit taponar a les 14.13 hores. En la resolució de l’incident els Bombers han activat, finalment, 12 vehicles, inclosos els Furgons de Risc Químic de Rubí i Mollerussa. L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha estat activada i s’encarregarà de la recollida del producte vessat, quantitat encara sense confirmar.
 
L’empresa del camió accidentat ha gestionat una grua per poder aixecar el camió bolcat i procedir al transvasament de la càrrega que encara queda a la cisterna. Les tasques per aixecar el camió i transvasar la càrrega no es preveu que puguin començar abans de les 16.00 hores.
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que com a conseqüència d’aquest accident, la N-IIz continua tallada a l’alçada de El Bruc, en els dos sentits de la marxa, i no s’hi pot accedir des de l’autovia A-2, tal com ho indiquen els panells de missatgeria variable de l’SCT  a peu de carretera. A hores d'ara no hi ha previsió per al restabliment de la circulació.
 
D’altra banda, l’SCT recorda que els camions de mercaderies perilloses tenen restringit l’accés pels túnels del Bruc de l’A2 i degut al tall de la N-IIz, ruta habitual d’aquest tipus de transport, els recomana utilitzar les autopistes AP2 i AP7. La resta de vehicles poden utilitzar l’autovia A2.