Empresa i Treball

OCUPACIÓ

La campanya agrària de 2012 ha permès la contractació de 13.115 persones a la demarcació de Lleida

query_builder   21 desembre 2012 14:48

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

La campanya agrària de 2012 ha permès la contractació de 13.115 persones a la demarcació de Lleida

 

  • La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals en funcions, Esther Sànchez, valora “positivament” l’augment, per segon any consecutiu, del nombre de persones de nacionalitat espanyola contractades, que ha pujat de les 1.979 persones l’any 2011 a les 2.014 d’aquest any.
 
  • Un total de 56 persones en atur, perceptores de prestació o subsidi de desocupació, han participat en el programa de col·laboració social que, per primera vegada, s’ha fet a la campanya agrària
 
La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals en funcions, Esther Sànchez, ha presentat avui a Lleida les dades de la campanya agrària de 2012, en el marc de la jornada “El treball al camp català: reptes i oportunitats” organitzada pel Servei d’Ocupació de Catalunya.
 
La campanya agrària de persones temporeres 2012 ha implicat la contractació de 13.115 persones a la demarcació de Lleida, el que suposa un descens de 353 persones contractades, respecte de la campanya a Lleida de l’any passat.
 
A aquest lleuger descens, hi podria haver contribuït  l’afectació sobre la collita de dues pedregades a començaments de juliol sobre una superfície de 68.00 hectàreees, de les quals 25.000 eren agrícoles.
 
Després de lamentar aquest fet, la secretària d’Ocupació ha destacat com a “positiu” l’increment, per segon any consecutiu, del nombre de persones de nacionalitat espanyola contractades a la campanya agrària que ha passat de 1.979 persones l’any 2011 a 2.014 l’any 2012.
 
Per nacionalitats, el nombre més important de persones que hi ha participat han estat de nacionalitat romanesa (2.605); seguides de l’espanyola (2.014), i de la marroquina (1542). La resta de persones que han estat contractades en menor quantitat procedeix d’Algèria, Bulgària, Colòmbia, Gàmbia, Ghana, Guinea, Guinea Bisau, Índia, Lituània, Mali, Mauritània, Pakistan, Polònia, Senegal i Ucraïna, entre d’altres.
 
Cal destacar la davallada en la contractació de les persones de nacionalitat romanesa (-604 persones) a causa, probablement, de l’entrada en vigor de l’Acord de Ministres del dia 22 de juliol de 2011 en que s’hi establia la reactivació del període transitari en relació a la lliure circulació de persones treballadores de Romania.
 
La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, ha manifestat que per la campanya agrària de 2013 “el Govern intensificarà el treball amb tots els agents que hi participen per a aconseguir una millor cobertura de les necessitats dels sector, amb diferents tipus d’explotacions agràries, i els perfils de les persones que demanden una ocupació en el sector agrari que estan en situació d’atur”.
 
 
Resultats del programa de col·laboració social
 
En el cas de la campanya agrària de Lleida, on el programa de col·laboració social s’ha fet per primera vegada, 31 entitats locals han participat en 43 projectes, el que ha suposat que 56 persones en atur perceptores de subsidi o prestació per desocupació hi hagin intervingut, principalment, en el suport a les oficines muncipals i als allotjaments.
 
Els ajuntaments que han requerit els serveis de persones com a col·laboradores socials són Sudanell, Almenar, Albesa, Vilanova de Segrià, Alcoletge, Alcarràs, Alpicat, Artesa de Lleida, Corbins, els Alamús, Soses, Torrelameu, Torres de Segre, Vila-Sana, Massalcoreig, Montoliu, Torregrossa, Aitona, les Borges Blanques, Mollerussa, Puigverd de Lleida, Almenar, Bellvís, Tornabous, Alguaire, Barbens, Bellpuig, Benavent de Segrià, Castelldans, la Fuliola, Miralcamp i el Palau d’Anglesola.
 
El programa de col·laboració social permet a les administracions públiques l’adscripció de persones en atur, perceptores de prestació o de subsidi per desocupació, a un treball temporal que ha de complir unes determinades condicions.
 
Mentre ha fet aquesta tasca temporal, el col·laborador social ha continuat rebent el subsidi o la prestació,  i les administracions públiques la milloren amb un abonament de la diferència entre la prestació d’atur que el col·laborador social percep i el total de la base reguladora que va servir per a fer el càlcul de la prestació contribuitiva que percep o va percebre abans de tenir dret al subsidi per desocupació. Així mateix, les administracions cotitzen a la Seguretat Social per accidents de treball i malalties professionals.
 
 
 
 
 
 

2  

Fitxers adjunts

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals en funcions, Esther Sànchez, durant l'acte de presentació de la campanya.

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals en funcions, Esther Sànchez, durant l'acte de presentació de la campanya.
JPG | 3417

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals en funcions, Esther Sànchez, en l'acte de presentació.

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals en funcions, Esther Sànchez, en l'acte de presentació.
JPG | 3246