Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El web del Departament d'Agricultura publica informació de les OPFH i amplia les dades del Registre d'Indústries Agràries i Alimentàries de Catalunya (RIAAC)

query_builder   28 desembre 2012 13:19

event_note Nota de premsa

El web del Departament d'Agricultura publica informació de les OPFH i amplia les dades del Registre d'Indústries Agràries i Alimentàries de Catalunya (RIAAC)

 
 
 
Des del DAAM es treballa per tal de poder fer pública la informació que disposa a través dels seus registres i reconeixements oficials, i que considera que pot ser d’interès per a qualsevol persona i/o entitat. En aquest sentit, recentment s’ha publicat al web del Departament la informació relacionada amb els dos aspectes següents:
 
D’una banda, ja fa uns mesos que es publiquen al web del Departament les dades del Registre d'Indústries Agràries i Alimentàries de Catalunya (RIAAC), que té com a finalitat poder disposar, de manera permanent i actualitzada, de la informació per a dur a terme una política de gestió i de foment de les indústries agràries i alimentàries, i en qual s’hi 'inscriuen les indústries d'activitats agràries, alimentàries, forestals, i de pesca ubicades a Catalunya.
 
L’accés a la informació es pot fer al web del Departament (http://www20.gencat.cat/portal/site/DAR) seguint la ruta: “Àmbits d'actuació - Alimentació. Indústria agroalimentària – RIAAC”, i on es pot trobar els tres llistats següents: per comarques (pdf), per activitats (pdf) i llistat de totes les indústries (excel). En aquest darrer llistat, a més de mantenir la informació que ja  es publicava, a partir d’ara també s’afegeix la seva georeferenciació, amb indicació de les coordenades UTM de l’establiment industrial, i l’opció de clicar i poder veure la seva ubicació geogràfica en un mapa.
 
D’altra banda, s’han començat a publicar les dades de les Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses (OPFH) reconegudes a Catalunya. Aquestes OPFH són entitats amb personalitat jurídica pròpia (cooperatives, societats agràries de transformació, societats mercantils) constituïdes per productors de fruites i/o hortalisses per a adaptar, en comú, la producció i la comercialització a les exigències del mercat. A Catalunya hi ha un total de  82 OPFH, de les quals 59 pertanyen a la categoria fruita/fruites i hortalisses, 15 són de fruits de closca i 8 de cítrics.
 
L’accés a la informació de les OPFH es pot trobar al web del Departament (http://www20.gencat.cat/portal/site/DAR) seguint la ruta: “Àmbits d'actuació – Agricultura.Sanitat Vegetal – Organitzacions de productors”; i on es pot trobar els tres llistats següents: per categories (pdf), per comarques (pdf), i la relació de totes les OPFH (excel).
 
També apareix al web del DAAM tota la informació necessària per a la tramitació tant del RIAAC com també per a la qualificació de les OPFH.
 
La publicació d’aquestes dades al web del DAAM té l’objectiu de posar a l’abast de terceres persones, empreses i organitzacions les dades de totes aquestes indústries i entitats amb seu a Catalunya.