Servei Català de Trànsit

Espadaler

Espadaler valora positivament el decrement de la mortalitat però insta a no conformar-se

query_builder   2 gener 2013 14:06

event_note Nota de premsa

Espadaler valora positivament el decrement de la mortalitat però insta a no conformar-se

Miquel Esquius, Ramon Espadaler i Joan Aregio
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha fet una valoració positiva del decrement de la mortalitat del 2012 del 4,39% respecte del 2011 i del 20,33% en comparació amb el 2010. “Estem acomplint els objectius de seguretat viària propis i els fixats per la Unió Europea, però no ens podem conformar amb la reducció que s’ha registrat –ha assenyalat”.
 
Espadaler ha explicat que “el primer quadrimestre va començar molt malament, amb un repunt de la sinistralitat, però que ha acabat millor que mai”. “Quant a xifres de mortalitat, ha estat el millor mes de desembre que hi ha hagut” –ha destacat el conseller. En concret, s’han registrat 7 víctimes mortals.  En aquest sentit, cal recordar que, a l’estiu, el Servei Català de Trànsit, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, va endegar un pla de xoc per combatre la sinistralitat, focalitzant-se sobretot en les vies principals no desdoblades.
 
De cara a aquesta nova legislatura, el conseller d’Interior ha afirmat que “cal seguir treballant en els àmbits de la prevenció, l’educació viària, i la sensibilització, sense oblidar la vigilància i la sanció”. A més, també ha recordat la necessitat de restituir la comissió de seguretat viària i de continuar apostant per la millora de les infraestructures viàries, com ara l’Eix Transversal o C-25, com a mesura que contribueix a disminuir la sinistralitat.
 
Per la seva part, el Director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, ha explicat que, prenent l’indicador de morts i ferits greus en el seu conjunt, hi ha hagut un increment del 16,18% en comparació amb el 2011 i una reducció del 3,91% respecte del 2010. “Aquest augment pels ferits greus s’explica per un increment de la velocitat en hora punta de matí i tarda; una major ocupació dels vehicles; i un descens en l’ús dels sistemes de seguretat passiva” –ha aclarit el director.  
 
(INFORMACIÓ AMPLIADA AL DOSSIER QUE S’ADJUNTA)
 

2  

Fitxers adjunts

Nota en pdf. Espadaler valora positivament el decrement de la mortalitat però insta a no conformar-se

Nota en pdf. Espadaler valora positivament el decrement de la mortalitat però insta a no conformar-se
PDF | 58

DOSSIER DE PREMSA. BALANÇ SINISTRALITAT 2012

DOSSIER DE PREMSA. BALANÇ SINISTRALITAT 2012
PDF | 575