Protecció Civil

Consells de Protecció Civil de la Generalitat per a unes cavalcades de Reis segures

query_builder   4 gener 2013 11:30

event_note Nota de premsa

Consells de Protecció Civil de la Generalitat per a unes cavalcades de Reis segures

Amb motiu de les diverses cavalcades de Reis previstes demà arreu de Catalunya, Protecció Civil de la Generalitat promou una festa segura amb uns consells bàsics d’autoprotecció que cal tenir en compte sobre tot per evitar ensurts, especialment amb els més menuts.
 
 
Abans i durant la celebració de la cavalcada:
 
 
Abans d’anar-hi estigueu atents a les informacions oficials que emetin les autoritats sobre l’esdeveniment, així com les que apareguin als mitjans de comunicació.
 
 
És important que porteu roba còmoda i adequada al lloc on aneu. Tingueu en compte també que el calçat que porteu us protegeixi bé els peus, ja que és la part del cos on es produeixen la majoria de les ferides.
 
 
Aneu ben hidratats i porteu aigua.
 
 
Si aneu amb nens porteu-los a coll o de la mà. No els perdeu de vista en cap cas. Estigueu pendents de la gent gran i de les persones amb impediments i dependents.
 
 
Porteu la documentació a sobre. En el cas dels nens, gent gran i discapacitats psíquics prepareu una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte, i feu que la portin en un lloc visible per si es perden.
 
 
Comproveu que els nens saben que el telèfon d’emergències és el tf 1-1-2 i que és gratuït i funciona les 24 h del dia tot l’any.
 
 
Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de referència on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu. Igualment tingueu sempre present el punt on es trobeu en cada moment: en quin tram de carrer concret per poder indicar la vostra ubicació en cas de necessitat o urgència.
 
 
Tingueu localitzades sempre les sortides d’emergència o la via d’evacuació i estigueu atents a les indicacions del personal de seguretat.
 
 
Si en algun moment teniu la sensació d'estar atrapats o sense sortida possible, busqueu una ubicació alternativa on pugueu localitzar una via d'evacuació.
 
 
No pugeu a les baranes, reixes o d’altres elements inestables que puguin ser perillosos.
 
 
Recordeu que no heu d'envair l'espai del recorregut ni travessar-ho en el moment de la cavalcada. Especialment, mantingueu-vos allunyats dels vehicles i carrosses.
 
 
Una vegada finalitzat l’esdeveniment, abandoneu el lloc de forma ordenada, respectant l’ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat. No oblideu els vostres objectes personals.
 
 
Si heu de fer servir el transport públic eviteu accedir a les infraestructures que puguin semblar saturades, i espereu  a que estiguin menys ocupades.
 
 
 
En cas d’emergència
 
 
Mantingueu la calma i estigueu atents a les indicacions dels serveis d’emergència.
 
 
Dirigiu-vos a les sortides pels recorreguts indicats sense aturar-vos. En cap cas torneu enrere.
 
 
Eviteu cridar, córrer o empènyer els altres, ja que podríeu provocar situacions molt perilloses per a la gran quantitat de persones que n’hi ha concentrades.
 
 
Una vegada estigueu en una zona segura, si no trobeu alguna persona informeu-ne als serveis d’emergència presents o a través del telèfon 1-1-2.
 
 
En cas d'emergència, si truqueu al telèfon d’emergències 1-1-2 des d'un telèfon mòbil i no us dóna senyal, pot ser que les línies estiguin saturades: busqueu un telèfon fix per fer la trucada.
 
 
Recordeu: davant de qualsevol emergència personal o col·lectiva, truqueu al tf 1-1-2, mantingueu la calma i seguiu les indicacions dels serveis operatius.
`