Servei Català de Trànsit

L'SCT demana extremar la prudència per la boira que afecta sobretot diverses vies de Lleida

query_builder   8 gener 2013 18:20

event_note Nota de premsa

L'SCT demana extremar la prudència per la boira que afecta sobretot diverses vies de Lleida

 

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana als conductors que extremin la prudència en la conducció per la boira densa que afecta diverses vies de la demarcació de Lleida. L’SCT alerta que aquesta situació meteorològica adversa redueix la visibilitat a la via i augmenta el risc de patir un accident de trànsit, com el que s’ha produït aquest matí a l’AP-2 a Castelldans (Garrigues, Lleida) i on han col.lisionat 18 vehicles amb el resultat d’una persona morta, 12 ferides de diversa consideració i 40 il·lesos.

 
En aquests moments, hi ha boira molt densa amb una visibilitat reduïda de 75 metres a l’AP-2 entre les Borges Blanques i Soses i l’A-2 entre Soses i Tàrrega.
 
Davant d’això, l’SCT adverteix de la importància d’adequar la conducció a les condicions adverses provocades per aquesta inclemència meteorològica i demana als conductors que condueixen pels trams afectats per la boira densa que segueixin aquests consells viaris:
 
  • Cal encendre les llums d’encreument i enllumenat antiboira, per poder ser vistos amb claredat per altres conductors. 
  • Cal adaptar la velocitat i la distància de seguretat en funció de la visibilitat (per exemple, per una visibilitat de 50 metres, la velocitat adequada seria 50 km/h i una distància mínima 50 metres amb el vehicle de davant).
  • No frenar bruscament i evitar avançaments innecessaris. Cal tenir en compte que la distància de frenada, per exemple en cas de gel pot augmentar fins a deu vegades.
  • En el cas de qualsevol incidència (avaria o accident) cal encendre immediatament els intermitents d’emergència i les llums antiboira. En el cas d’haver de sortir fora del vehicles cal recordar que és obligatori portar l’armilla reflectant i senyalitzar el vehicle amb els triangles d’emergència.
  • En autopista i autovia cal circular preferiblement pel carril dret.
 
 
A més, els usuaris es poden informar de l’estat del trànsit a través del 012, del Twitter de l’SCT @transit, el web www.gencat.cat/transit i a través de les cròniques radiofòniques i televisives de diversos mitjans de comunicació.

1  

Fitxers adjunts

Nota precaució boira

Nota precaució boira
PDF | 114

`