Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Agricultura donarà continuïtat al Pla Marc de Cooperatives

Pelegrí es compromet a renovar la convocatòria del Pla de Concentració i Modernització de Cooperatives el 2013

query_builder   10 gener 2013 15:17

event_note Nota de premsa

Agricultura donarà continuïtat al Pla Marc de Cooperatives

Pelegrí es compromet a renovar la convocatòria del Pla de Concentració i Modernització de Cooperatives el 2013

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, ha iniciat avui els contactes amb els representats del sector per fixar prioritats dins d’aquesta nova legislatura. En aquest sentit, s’ha reunit avui, a Barcelona, amb el consell rector de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), encapçalada pel seu president, Josep Pere Colat.
Un aspecte de la reunió
Un aspecte de la reunió
Algunes dels temes sostinguts en aquesta reunió han girat entorn al Pla marc de cooperativisme agrari, el Pla de concentració i modernització de les cooperatives agràries, el recentment aprovat Decret de venda de proximitat, la redistribució dels fons vinculats al nou període de la Política Agrària Comuna (PAC), les assegurances agràries, la liquidació dels pagaments  dels ajuts pendents d'exercicis anteriors o la llei de la cadena alimentària.
 
El conseller  ha manifestat  la voluntat  del Govern d’activar al màxim el Pla marc del cooperativisme agrari durant aquesta legislatura, conjuntament amb el sector “perquè esdevingui un instrument  eficaç que permeti avançar en la millora i modernització del sector”, i també “el compromís de tirar endavant una nova convocatòria  del Pla de concentració i modernització de cooperatives”,  tal com demana el sector.
 
Pelegrí ha agraït el suport i la col·laboració contínua que ha trobat durant la darrera legislatura per part del sector de les cooperatives i ha insistit en la necessitat “d’intensificar la col·laboració públic-privada amb el sector  i de sumar sinèrgies en tots aquells àmbits en què compartim objectius i prioritats”, siguin en la negociació de la PAC, del PDR o de qualsevol altre tema que afecti al sector. El conseller ha anunciat que el Departament esta preparant noves mesures per complementar les de la Llei òmnibus del 2011,  en la línia de la simplificació administrativa.
 
Els representats de la FCAC s’han mostrat satisfets per la continuïtat de la direcció del Departament. i del conseller, així com per la signatura del conveni per al desenvolupament del Pla Marc del Cooperativisme i , en paraules de Pere Colat, han ofert “la mà estesa al conseller Pelegrí per seguir col·laborant en totes les iniciatives que aportin valor i noves oportunitats al sector. “Estarem al costat del Govern per defensar els interessos dels sector agrari català perquè no perdi competitivitat”, ha senyalat Colat.
 
En aquest sentit, han expressat la seva satisfacció i disposició a promoure i difondre entre els seus associats  el Decret venda directa aprovat ahir pel Govern a proposta del Departament d’Agricultura, i la seva predisposició a vincular productes al nou distintiu pels canals i instruments al seu abast
 

1  

Imatges

Un moment de la reunió

Un moment de la reunió 4838

`