Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital

Catorze empreses s'incorporen a l'Anella Industrial per augmentar la productivitat a través de les TIC

L'Anella Industrial promou els serveis sobre una nova infraestructura de telecomunicacions de banda ampla orientada al sector industrial

query_builder   11 gener 2013 13:43

event_note Nota de premsa

Catorze empreses s'incorporen a l'Anella Industrial per augmentar la productivitat a través de les TIC

L'Anella Industrial promou els serveis sobre una nova infraestructura de telecomunicacions de banda ampla orientada al sector industrial

Catorze empreses del sector de les noves tecnologies aplicades a l’automoció (Granta, Ruecker-Lypsa, Manufacturas Moderna de Metales, Tecalum, Tecsimat, Soft4Crit, Leitat, Sintelec, Gentic, I4Klortek, Nae, Inteligencia Creativa, Bytemaster i I & IMS) han signat avui un conveni amb la Fundació i2CAT per incorporar-se a l’Anella Industrial amb l’objectiu d’augmentar la productivitat a través de l’ús intensiu de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).
Signatura d'incorporació a l'Anella Industrial
L’acte de signatura ha tingut lloc a la seu de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Empresa i Ocupació, i per part de la Fundació i2CAT, ha signat els convenis el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, com a president del patronat.
 
L’Anella Industrial promou el desenvolupament de serveis sobre una nova infraestructura de telecomunicacions de banda ampla orientada al sector industrial. L’objectiu és que esdevingui una xarxa que impulsi i promogui la difusió i compartició del coneixement així com l’apropament i col·laboració entre la universitat i les empreses.
 
A partir de l’Anella Industrial, un seguit d’empreses actuen com a proveïdors certificats de serveis TIC i ofereixen serveis als usuaris, en unes condicions prèviament pactades. Aquests serveis comprenen tot l’espectre de les TIC, des de la connexió a Internet fins a la utilització de processadors, emmagatzematge de dades, recursos de supercomputació, certificació de qualitat, etc. D’altra banda, les empreses usuàries coneixen les condicions dels serveis oferts i obtenen garanties del seu funcionament a través de l’òrgan gestor.
 
En aquest sentit, el conveni signat amb Ruecker-Lypsa, Manufacturas Moderna de Metales, Tecalum, Tecsimat, Leitat, Gentic, Nae, Bytemaster i I & IMS estableix que aquestes empreses formaran part de l’Anella Industrial com a usuàries i, per tant, tindran dret a utilitzar tots els serveis que ofereix, mentre que l’òrgan gestor de l’Anella, la Fundació i2CAT, garantirà la correcta prestació dels serveis. El document formalitza la relació entre aquestes empreses i l’Anella, estableix els proveïdors certificats i defineix el catàleg de serveis i tarifaris.
 
Aquestes nou empreses, juntament amb Granta,  Crytflow, Sintelec, 4Klortek i Inteligencia Creativa, també han signat un conveni d’incorporació a l’Anella Industrial com a proveïdors certificats de serveis TIC, i per tant, podran oferir serveis als usuaris en unes condicions prèviament pactades.

L’Anella Industrial
 
La incorporació d’aquestes catorze empreses a l’Anella Industrial s’afegeix a la que ja van formalitzar en el seu moment els proveïdors certificats que van participar en la prova pilot del projecte (Orange Catalunya, Abertis Telecom, Barcelona Supercomputing Center, Centre de Supercomputació de Catalunya, Firma Professional i T-Systems) i a la de la primera empresa usuària que s’hi va incorporar per la seva importància en el sector de l’automoció, SEAT.
 
Posteriorment, es van incorporar a l’Anella Industrial les empreses Idiada, Altran, Ficosa, T-Systems, Mira Tecnologia, Gestamp, Nissan Motor Ibérica, Megatec, Circuit de Catalunya, Dassault Systèmes i JJuan com a usuàries; Siemens,  ESI, Principia, Microsoft, Centre CIM, Prosegur, TÜVReihnland, ADD Telepro, Opentel, I3dat i Güifinet com a proveïdors certificats de serveis TIC; i Techideas, IFR Automative, Solute Ingenieros, Nub3D, ATOSorigin, BTECH i Unitronics, com a usuaris i proveïdors.
 
També formen part de l’Anella Industrial, en aquest cas en qualitat d’entitats facilitadores que han difós el concepte i les oportunitats que aquesta representa per a les seves empreses,  el Clúster de la Moto, Tecnocampus Mataró, Barcelona Activa, el Polígon Bufalvent de Manresa i Citilab.

L’objectiu és que se sumin a l’Anella Industrial el màxim nombre d’empreses del sector de l’automoció, per fer després extensiu aquest model a d’altres sectors industrials catalans, com ara l’aeronàutic, el ferroviari o el logístic.
 
L’Anella Industrial es regeix per l’Assemblea General, formada per tots els seus membres més un representant de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació i un d’ACC1Ó, ambdós del Departament d’Empresa i Ocupació, i un representant de la Fundació i2CAT, com a òrgan gestor.

1  

Imatges

Signatura Anella Industrial

Signatura Anella Industrial 1758