Protecció Civil

Protecció Civil activa l'emergència del Plaseqcat per una explosió en un dipòsit d'una empresa química de Rubí (Vallès Occidental)

query_builder   12 gener 2013 12:54

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'emergència del Plaseqcat per una explosió en un dipòsit d'una empresa química de Rubí (Vallès Occidental)

 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat aquest migdia la fase d’emergència del Plaseqcat (Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya) a causa d’una explosió en un reactor buit de metilamina a l’empresa Lainco S.A (productes fitosanitaris i de farmàcia) situada a l’Avinguda Bizet 8-12 del Polígon Can Jardí de Rubí (Vallès Occidental).
 
L’avís de l’incident s’ha rebut al telèfon d’emergències 112 als volts de les 11.30 hores d’aquest matí. Mentre s’estaven realitzant unes tasques de soldadura al dipòsit, s’ha produït una explosió al reactor de metilamina (producte tòxic) que estava buit però amb restes de producte.
 
A l’interior de l’empresa hi havia 8 treballadors en el moment de l’explosió, que han sigut evacuats per seguretat. No hi ha hagut cap persona ferida ni tampoc s’ha produït afectació a l’exterior de l’empresa. De forma preventiva els carrers propers a l’empresa estan tallats a la circulació.
 
Fins al lloc de l’accident s’han desplaçat 6 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i 1 ambulància preventiva del SEM, així com també el tècnic de Protecció Civil de Rubí, Mossos d’Esquadra i la Policia Local.
 
Les tasques dels bombers han consistit en inspeccionar el dipòsit afectat i les seves proximitats per assegurar que no hi havia cap més perill. A hores d’ara Protecció Civil de Rubí està gestionant una grua per assegurar el dipòsit afectat per l’explosió, ja que ha quedat malmès i cal estabilitzar-lo.
 
Un cop finalitzin les tasques d’inspecció i estabilització del dipòsit es podrà procedir a desactivar el pla d’emergències.
 
 
Barcelona, 12 de gener de 2013