Protecció Civil

Protecció Civil: Actualització incidències per l'episodi de nevades a Pirineu i Prepirineu

query_builder   16 gener 2013 11:36

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Actualització incidències per l'episodi de nevades a Pirineu i Prepirineu

 
  • Protecció Civil manté activades les alertes dels plans NEUCAT i ALLAUCAT per les nevades que afectaran avui especialment la Vall d’Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça
 
  • També es manté en fase prealerta el Pla PROCICAT pels forts vents que avui afectaran Catalunya de manera generalitzada
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activades avui dimecres les alertes del Pla Especial per Nevades a Catalunya NEUCAT per risc alt de nevades i l’alerta del Pla d’Emergències per Allaus a Catalunya ALLAUCAT, pel fort perill d'allaus que ha baixat un grau respecte d’ahir (4 en l’escala europea de 5 nivells) i que afecta avui sobretot l'Aran i Franja Nord de la Pallaresa (Vall d’Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça).
 
Incidències:
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que, com a conseqüència de la neu, en aquests moments com a conseqüència de la neu està tallada la C-28 a Alt Àneu, de Baqueira a Casa Sastrada i també l’accés al Pla de Beret per la C-142b per risc d’allaus. A més, és obligatori l’ús de cadenes a la C-13 entre Sort i Esterri d’Àneu, a la C-147 entre Esterri d’Àneu i Alós d’Isil, a la C-28 per accedir al Port de la Bonaigua i també entre Vielha i Baqueira, a la C-28z, a la C-142b entre Baqueira i Tanau, a la L-500 a Pont de Suert, a la L-501 a la Vall de Boí, a la L-504 i L-510 a Llavorsí i a la BV-4024 entre Guardiola de Berguedà i Coll de Pal.
 
Els usuaris poden consultar l’evolució d’aquestes afectacions al compte de Twitter @transit i al web http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm.
 
Serveis de Bombers relacionats amb les nevades i el vent
 
Pel que fa al vent, els Bombers de la Generalitat no han realitzat cap servei i, quant a l’episodi de neu, el cos de Bombers ha fet dos serveis per ajudar a retirar neu dels carrers a les vies principals de la Vall de Cardós i Espot.
 
Rutes escolars afectades
 
A conseqüència d’aquest episodi de nevades, s’han donat afectacions a dues rutes de transport escolar a Lleida, que ha fet que 16 alumnes de primària hagin anat a escola amb mitjans propis, però tots els centres escolars estan oberts.
 
Les dues rutes afectades a Lleida són:
 
- Pallars Jussà: Anul·lada ruta Aulàs a Espluga de Serra.  Aquests 15 alumnes de primària  baixen al centre amb mitjans propis.
- Alta Ribagorça: Ruta d’Iran a Pont de Suert, el servei de transport escolar no ha arribat a Iran i l’alumna de primària ha arribat al centre amb mitjans propis.
 
A les demarcacions de Girona i la Catalunya Central no hi ha hagut afectacions. L’escola de Planoles (Girona) que va tancar ahir per la neu avui ha obert amb normalitat.
 
Recordeu: