Protecció Civil

Protecció Civil posa en prealerta el pla Inuncat per la previsió de pluges a partir d'avui a la tarda i demà

query_builder   18 gener 2013 12:36

event_note Nota de premsa

Protecció Civil posa en prealerta el pla Inuncat per la previsió de pluges a partir d'avui a la tarda i demà

 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en situació de prealerta aquest matí el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges que poden ser intenses a partir d’aquesta tarda i demà sobretot al Pirineu i Prepirineu Occidental, i demà a la tarda també a tot el litoral i prelitoral.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) hi ha la probabilitat de pluges demà a tarda a tot el litoral i prelitoral que poden deixar més de 20 litres/m2 en 30 minuts. Aquesta situació es pot donar a les comarques de: Tarragonès, Alt Camp i Baix Penedès (Tarragona); Alt Penedès, Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Maresme (Barcelona); i Selva, Gironès i Baix Empordà (Girona).
 
També a partir d’aquesta tarda i fins demà a la tarda es preveu que es puguin acumular més de 100 litres/m2 en 24 hores a les comarques del Pallars Jussà, Alt Urgell, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça (Alt Pirineu i Aran). La cota de neu començarà al voltant dels 2100 metres i baixarà al final del dia fins els 1000 metres al vessant nord del Pirineu, fins a 1600 metres a la resta del Pirineu Occidental i fins a 1800 metres al Pirineu Oriental.
 
D’altra banda, hi ha un avís de l’Inuncat per augment dels cabals mitjans dels rius i desguàs dels pantans. Els embassaments de Flix, Riba-Roja i Mequinensa estan desguassant a 850 m3/s. El cabal del riu Ebre al seu pas per Tortosa és de 1.028 m3/s i per Ascó és de 1.116 m3/s. La situació és de normalitat a l’espera que els propers dies els cabals es puguin incrementar a causa de les nevades i pluges dels darrers dies.
 
Des de Protecció Civil es recomana molta prudència a les zones habitualment afectades per pluges intenses, revisar els embornals i els baixants per evitar acumulacions, i no apropar-se als rius i rieres durant una tempesta.
 
Podeu consultar tots els consells preventius i en cas d’emergència sobre aiguats i inundacions al web www.gencat.cat/interior/inundacions
 
 
 
Barcelona, 18 de gener de 2013