Justícia, Drets i Memòria

El conseller de Justícia es compromet amb la Taula del Tercer Sector a mantenir el pes de les polítiques socials dins del pressupost del Departament

query_builder   18 gener 2013 14:52

event_note Nota de premsa

El conseller de Justícia es compromet amb la Taula del Tercer Sector a mantenir el pes de les polítiques socials dins del pressupost del Departament

.
Germà Gordó aposta per reforçar l’òrgan consultiu conjunt en el qual seuen la Conselleria i les 90 entitats que col·laboren en els processos de reinserció social a Catalunya
 

 El conseller de Justícia, Germà Gordó, s’ha reunit avui amb la presidenta de  la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, Àngels Guiteras, en resposta a la demanda d’aquesta organització després de la presa de possessió del nou Govern. S’ha volgut accelerar aquesta trobada davant la voluntat de la Conselleria  de prioritzar les polítiques socials en matèria de justícia.
 
En aquest sentit, el conseller ha traslladat el compromís del Govern de seguir treballant conjuntament amb la Taula del Tercer Sector en les qüestions més socials que afecten o se’n deriven de l’acció de Govern. Per aquest motiu, Gordó ha anunciat que en el proper pressupost del Departament es mantindrà el pes de les polítiques socials. El titular de Justícia ha reiterat el seu compromís de no traspassar cap línia vermella. 
 
Durant la trobada, Germà Gordó s’ha mostrat disposat a estudiar l’externalització de determinats serveis en el tercer sector, en una aposta per la gestió del Departament des d’una òptica social.
 
La reunió d’avui també ha servit per reactivar la Taula de Participació Social, l’òrgan consultiu i de relació entre el Departament de Justícia i les 90 entitats socials i de voluntariat que col·laboren en els processos de reinserció social a Catalunya. El conseller de Justícia vol dotar aquesta eina de participació ciutadana de major capacitat de decisió, amb un canvi en la seva operativa, ja que a partir d’ara estarà presidida per un responsable del Departament de Justícia amb rang de director general i es reforçarà la presència de la Conselleria amb la participació de dos directors generals més dels àmbits de l’execució penal i la reinserció a Catalunya.  
 
A la reunió, hi han assistit també el secretari general del Departament de Justícia, Enric Colet; el director de Serveis Penitenciaris, Xavier Martorell; el director d’Execució Penal a la Comunitat i Justícia Juvenil, Joaquim Clavaguera, i la directora del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), Elisabeth Abad; així com la secretària de la Taula del Tercer Sector, Teresa Crespo, entre altres representants de l’organització.
`