Bombers

Quaranta-dues persones intoxicades per inhalació de monòxid de carboni a Gualba (Vallès Oriental)

query_builder   20 gener 2013 10:33

event_note Nota de premsa

Quaranta-dues persones intoxicades per inhalació de monòxid de carboni a Gualba (Vallès Oriental)

 
Els Bombers de la Generalitat van treballar ahir al vespre en un servei a Gualba (Vallès Oriental) on 42 persones que van assistir a un concert a l'església parroquial de Sant Vicenç van resultar intoxicades per inhalació de monòxid de carboni.
 
Els Bombers van ser alertats a les 21.25 hores. L'avís rebut ja indicava que podia tractar-se d'un suposat cas de mala combustió d'uns cremadors a l'interior de l'església de la plaça Joan Regue, on ahir s’hi celebrava el III festival de Música dins del marc de la Festa Major d’Hivern, concert que va aplegar al voltant de 130 persones. Un cop acabat el concert, diverses persones es van anar personant a l'església per comunicar que es trobaven malament, indicant que la causa podria ser el mal funcionament de les estufes que havien estat enceses durant el concert.
 
Immediatament es van activar 3 dotacions dels Bombers de la Generalitat (2 vehicles de comandament i l'ambulància del servei), efectius de la Creu Roja i 8 unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que va muntar un Post Mèdic Avançat a l'edifici de l'Ajuntament
 
Mentre els Bombers revisaven la instal·lació del temple i certificaven que els calefactors efectivament feien mala combustió, les ambulàncies, tant les del SEM com la de Bombers, anaven atenent totes les persones que es personaven a l'Ajuntament amb símptomes d’intoxicació. 
 
Al final, i segons informa el SEM, es van atendre 42 persones; 23 van ser donades d'alta in situ després de ser ateses pels serveis mèdics, 4 van ser autoevacuades pels seus propis mitjans al CAP de Gualba, mentre que les altres 15 persones van ser evacuades a centres sanitaris.
 
D’aquestes, 12 van ser evacuades a l'Hospital de Palamós (3 estaven greus i van requerir els serveis de la cambra hiperbàrica. Es tracta d'una dona de 81 anys, d'una altra dona de 50 i d'un nen de 8. La resta d'evacuats, 9, eren lleus). 2 persones van ser evacuades a l’Hospital Moisès Broggi (lleus però tractats a la cambra hiperbàrica d'aquest centre) i 1 persona va ser evacuada a l'Hospital de Sant Celoni (lleu).
 
Un cop revisada la instal·lació, els Bombers de la Generalitat van precintar el sistema de calefacció de l'església i posteriorment van ventilar el temple.
 
Aquest matí s’han tornat a realitzar les mesures de monòxid de carboni i han resultat negatives, fet que ha comportat la reobertura del centre parroquial amb normalitat.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 20 de gener de 2013
10.20 hores