Les principals funcions del Comitè són l’elaboració d’estudis científics d’avaluació dels riscos en matèria de seguretat alimentària i de l’exposició de la població als diferents riscos vehiculats pels aliments, en col·laboració amb les universitats catalanes i amb altres institucions públiques i privades. A més, també s’ha d’encarregar de l’anàlisi de les dades, els informes, els estudis i els coneixements recopilats pels òrgans de l’Administració competents en matèria de seguretat alimentària, així com de les aportacions de les organitzacions civils.
D’altra banda, el Comitè ha d’assessorar la Comissió Directora de Seguretat Alimentària i les altres unitats de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) sobre totes les qüestions relacionades amb la seguretat alimentària i ha d’emetre informes sobre qualsevol assumpte de la seva competència sobre el qual sigui consultat.
El Consell d'Administració de l'ASPCAT ha nomenat membres del Comitè els científics següents: Albert Bosch Navarro, catedràtic de microbiologia de la Universitat de Barcelona (UB); Mariano Domingo Álvarez, del Departament de Sanitat i Anatomia Animals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Josep Lluís Domingo Roig, catedràtic de toxicologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV); Rosaura Farré Rovira, catedràtica de nutrició i bromatologia de la Universitat de València; Margarita Garriga Turón, cap de la Unitat de Microbiologia de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA); Juan Francisco Gutiérrez Galindo, catedràtic de sanitat animal de la UAB; Santiago Lavín González, professor de patologia animal de la UAB; Ramón Lleonart Benfill, especialista en al·lergologia i immunologia clínica de l’Hospital Universitari de Bellvitge; Joan M. Llobet Mallafré, catedràtic de toxicologia de la UB; Abel Mariné Font, catedràtic de nutrició i bromatologia de la UB; José Juan Rodríguez Jerez, professor titular de nutrició i bromatologia de la UAB; Jordi Salas Salvadó, catedràtic de nutrició i bromatologia de la URV; Vicent Sanchís Almenar, catedràtic de tecnologia dels aliments de la Universitat de Lleida; Antonio Velarde Calvo, investigador de l’IRTA, i Maria Carmen Vidal Carou, catedràtica de nutrició i bromatologia de la UB. El doctor Abel Mariné Font ha estat nomenat president del Comitè.
Accés a l’apartat de Comitès Científics: