Salut

Boi Ruiz es reuneix amb el Consorci Internacional per a la Recerca en Malalties Rares

query_builder   23 gener 2013 15:23

event_note Nota de premsa

Boi Ruiz es reuneix amb el Consorci Internacional per a la Recerca en Malalties Rares

Boi Ruiz amb el Comitè Estratègic de l'IRDIRC
 
El conseller de Salut, Boi Ruiz, es va reunir ahir dia 22 de gener al vespre amb el Comitè Estratègic del Consorci Internacional per a la Recerca en Malalties Rares (International Rare Diseases Research Consortium, IRDiRC).
 
Durant la reunió, que es va fer al Departament de Salut, es va parlar tant de l’atenció com de la recerca mèdica en l’àmbit de les malalties minoritàries. Cal recordar que el 80% d’aquestes malalties tenen un component genètic i, malgrat la seva raresa individual, col·lectivament són tan nombroses que afecten a 1 persona de cada 17. A la reunió també hi va participar el cap de Gabinet del Conseller, Jaume Tort.
 
L’ IRDiRC va néixer l’abril del 2011 per potenciar la col·laboració en la recerca de malalties minoritàries, una àrea de la recerca mèdica que s’està beneficiant dels avenços en genòmica, proteòmica i d’altres tecnologies. Encapçalat per la Unió Europea i l’Institut Nacional de Salut dels Estats Units, el Consorci IRDiRC compta amb 29 membres repartits per tot el món.
 
 
23 de gener de 2013