Empresa i Treball

TURISME

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, encapçala la delegació catalana que viatja a Madrid per participar a la fira internacional Fitur

query_builder   28 gener 2013 15:09

event_note Nota de premsa

TURISME

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, encapçala la delegació catalana que viatja a Madrid per participar a la fira internacional Fitur

 
·        El conseller Puig, acompanyat de la directora general de Turisme, Marian Muro, i del director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, inaugurarà l’estand de Catalunya.
 
·        L’estand, que aplega l’oferta d’una setantena d’entitats, institucions i empreses del sector turístic català, presenta tota la diversitat de productes i de marques turístiques.
 
 
Catalunya participa un any més a la Feria Internacional de Turismo-Fitur que té lloc del 30 de gener al 3 de febrer a Madrid. El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, acompanyat de la directora general de Turisme, Marian Muro, i del director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, encapçala la delegació catalana que assistirà al certamen.
 
El conseller Felip Puig inaugurarà l’estand de Catalunya que enguany  aplega l’oferta d’una setantena d’entitats, institucions i empreses del sector turístic català. Estructurat en dues illes de 500 m2 cadascuna, l’estand es presenta amb tota la seva diversitat de productes i amb les novetats de les 9 marques turístiques catalanes: Costa Brava, Costa Daurada, Terres de Lleida, Costa Barcelona, Catalunya Central, Pirineus, Val d’Aran, Terres de l’Ebre i Barcelona.
 
Fitur és una de les principals trobades internacionals del sector turístic professional i Catalunya hi participa enguany amb l’objectiu de reactivar la demanda turística del mercat espanyol i posicionar la destinació catalana entre els professionals internacionals que hi assisteixen.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, acompanyat de la directora general de Turisme, Marian Muro, i del director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, faran una roda de premsa el dijous 31 de gener a les 11.30h a l’estand de Catalunya, al pavelló 7 d’Ifema.
 
En els darrers anys, l’ACT està fent un esforç important en optimitzar les seves accions promocionals. En el cas de Fitur, s’ha reduït la superfície expositiva que no afecta, però, la presència de tots els productes turístics i de tots els territoris, que continua sent la mateixa.
 
L’estand segueix la mateixa línia que el de l’any anterior, una aposta d’èxit guardonada amb nombrosos premis internacionals i que permet reutilitzar materials i ajustar costos en un moment de contenció pressupostària. Es tracta d’un estand de fusta procedent de boscos gestionats de manera sostenible, i que compta amb el certificat PEFC – Programa de Reconeixement de Sistemes de Certificació Forestal.
 
L’estand inclou, entre d’altres propostes, una mostra de l’exposició fotogràfica “Catalunya, vista pels instagramers”, un photocall on els visitants podran endur-se un record en forma de postal, i l’accés a les més de 240 experiències turístiques del “Club Experience” de l’ACT, tematitzades segons l’època de l’any. A través del bloc http://magradacompartir.catalunya.com, s’ofereixen tot tipus de propostes per descobrir Catalunya amb descomptes d’un 20%, preus especials per a famílies i ofertes de 2x1.
 
 
“Pati gastronòmic”
 
La gastronomia és un altre dels ingredients que no falten a l’estand català que inclou una àrea gastronòmica a càrrec de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), on s’oferiran uns menús basats en la cuina tradicional local i els productes de mercat, de proximitat i de primera qualitat. El “Pati gastronòmic”  compta amb la col·laboració de Bodegues Torres i Cava & Hotel Mastinell.
 
 
L’ESHOB, fundada l’any 1985 per iniciativa del Gremi d’Hotels de Barcelona i el Gremi de Restauració de Barcelona, forma més de 500 alumnes anualment basant la seva docència en les últimes tendències i tècniques gastronòmiques, acostant-los a la realitat del sector amb un programa extens de pràctiques en empreses professionals. Seguint aquesta línea, en col·laboració amb la Universitat Abat Oliba CEU i el Gremi d’Hotels de Barcelona impartirà, a partir del mes de setembre, el Graduat Superior en Direcció Hotelera.
 
Turisme Esportiu
 
Enguany, les Destinacions de Turisme Esportiu (DTE) catalanes tindran un paper destacat en el certamen madrileny. L’Agència Catalana de Turisme (ACT) certifica des de l’any 2003 amb la marca d’especialització de Destinació de Turisme Esportiu (DTE) els municipis de Catalunya que disposen d’infraestructures i serveis d’alta qualitat per a la pràctica de diferents modalitats esportives, juntament amb determinats equipaments turístics.
 
En el marc de la fira, el conseller d’Empresa i Ocupació, acompanyat de la directora general de Turisme, Marian Muro, del director de l’ACT, Xavier Espasa, i del secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, presidirà un acte de reconeixement als 13 municipis certificats amb el segell DTE, en el qual està prevista l’assistència de representants municipals. Els municipis certificats són: Banyoles-Pla de l’Estany, Blanes, Calella, Castelldefels, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, La Seu d’Urgell, Lloret de Mar, Santa Susanna, Sort, Val d’Aran, Amposta, Cambrils i Salou.

 

Estand de Catalunya

 
Agència Catalana de Turisme
 
 
Barcelona
 
·      Turisme de Barcelona
 
 
Catalunya Central

.      Oficina de Promoció Turística de la Diputació de Barcelona

.      Montserrat

.      Igualada

.      Manresa

.       Vic

.       Cardona

 

Costa Barcelona

·         Oficina de Promoció Turística de la Diputació de Barcelona
·         Calella
·         Castelldefels
·         Malgrat de Mar
·         Mataró
·         Pineda de Mar
·         Sant Sadurní d’Anoia
·         Santa Susanna
·         Sitges
·         Vilafranca del Penedès
·         Vilanova i la Geltrú
·         Granollers
·         Sabadell
·         Terrassa

 

Costa Brava

·         Patronat de Turisme Costa Brava Girona
·         Blanes
·         Lloret de Mar

 

Costa Daurada

·         Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona
·         Calafell
·         Cambrils
·         El Vendrell
·         L'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors
·         Mont-Roig del Camp – Miami Platja
·         Roda de Berà
·         Reus
·         Salou
·         Tarragona
·         Torredembarra
·         Vila-seca, La Pineda Platja
·         La Ruta del Cister

 

Terres de l'Ebre

·         Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona 
·         Alcanar
·         Ascó
·         Consell Comarcal de la Terra Alta
·         Deltebre
·         L’Ampolla
·         Sant Carles de La Ràpita
·         Tortosa
 
 
Terres de Lleida
 
·         Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
·         Montsec – Prepirineu de Lleida
·         La Segarra
·         L’Urgell
·         El Pla d’Urgell
·         El Segrià
·         Les Garrigues
·         Lleida ciutat

 

Pirineus

·         Torisme Val d’Aran
·         Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
·         Patronat de Turisme Costa Brava Girona
·         Oficina de Promoció Turística de la Diputació de Barcelona
·         Alt Empordà
·         Alt Urgell
·         Alta Ribagorça
·         Berguedà
·         Cerdanya
·         Garrotxa
·         Pallars Jussà
·         Pallars Sobirà
·         Ripollès
·         Solsonès
·         Val d’Aran
 
 
Altres empreses i institucions
 
·         Circuit de Catalunya
·         FC Barcelona
·         Montserrat
·         PortAventura
 
 
Event Sponsor

.         Sagalés

`