Empresa i Treball

Pere Torres, nou secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament d'Empresa i Ocupació

query_builder   29 gener 2013 16:52

event_note Nota de premsa

Pere Torres, nou secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament d'Empresa i Ocupació


·        El Govern també ha nomenat Joan Tarradellas conseller delegat de l’Agència de Suport a l’Empresa Catalana (ACC1Ó)
 
 
El Govern de la Generalitat ha nomenat avui Pere Torres Grau nou secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació, i Joan Tarradellas conseller delegat de l’Agència de Suport a l’Empresa Catalana (ACC1Ó).

Pere Torres Grau

Nascut a RubÍ l’any 1962.

 
Llicenciat en Ciències per la Universitat Autònoma de Barcelona i ambientòleg, la trajectòria professional de Pere Torres Grau ha estat vinculada a l’administració pública catalana, exercint diversos càrrecs de responsabilitat. Del 1991 al 1993, va ser secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya, del 1995 al 2000, va ocupar el càrrec de director general de Planificació Ambiental, i fins el 2003 va ser secretari de Planificació Territorial.
 
Durant aquest període, també va ser vicepresident de l’Incasol, vicepresident del Centre per a l’Empresa i el Medi Ambient, vicepresident de l’Institut de Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre i vicepresident de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, entre altres carrecs de responsabilitat. D’altra banda, Pere Torres també va ser regidor a l’Ajuntament de Rubí entre 1991 i 2002.
 
Director adjunt de l’Institut Internacional de Governabilitat durant el 2004 i 2005, va vincular-se a l’Institut Cerdà a partir del 2006,  primer com a director tècnic i, posteriorment, com a conseller tècnic, on ha desenvolupat projectes vinculats a la dinamització econòmica del territori, a la innovació i a la sostenibilitat. Ha estat, també, assessor del conseller del Departament d’Interior entre 2011 i 2012.
 
 
Joan Tarradellas i Espuny
 
Nascut a Barcelona l’any 1964.
 
És enginyer superior industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), MBA de l’IESE Business School, MBA de la Wharton School (University of Pennsylvania) i doctor en Administració d’Empreses per la UPC.
 
Des que va iniciar la seva trajectòria professional l’any 1994 ha liderat equips d’adquisicions i privatitzacions de mitjanes i grans empreses industrials en els sectors tecnològic, químic i de les aerolínies. Ha estat director de fusions i adquisicions d’Amadeus GTD (a Europa i als Estats Units) i d’FMC Corporation (a Europa, Àsia i l’Orient Mitjà) i membre del Consell d’Administració de diverses empreses.
 
Ha estat fins ara professor del Departament de Finances d’EADA Business School, on ha estat director del Departament i ha donat cursos de doctorat al Departament d’Organització d’Empreses de la UPC. També ha estat soci director d’Astra Corporate Finance Advisors, empresa assessora especialitzada en serveis de banca d’inversions per a petites i mitjanes empreses.
 
És també autor de llibres i treballs de recerca sobre valoració d’empreses, banca i gestió aeroportuària.