Empresa i Treball

El Govern aprova la reestructuració del Departament d'Empresa i Ocupació

query_builder   29 gener 2013 16:21

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la reestructuració del Departament d'Empresa i Ocupació

 
·        La Conselleria d’Empresa i Ocupació s’estructurarà a partir de la Secretaria d’Ocupació i Relacions Laborals i de la nova Secretaria d’Empresa i Competitivitat, que aglutinaran les diferents direccions generals i organismes dependents.
 
 
El Govern de la Generalitat ha aprovat avui el decret d’estructura del Departament d’Empresa i Ocupació. Com a principal novetat, la Conselleria aglutinarà dins la nova Secretaria d’Empresa i Competitivitat, les Direccions Generals d’Indústria; de Comerç; de Turisme; i d’Energia, Mines i Seguretat Industrials, i els organismes dependents: l’Agència Catalana de Turisme (ACT), l’Agència de Suport a l’Empresa Catalana ACC1Ó, l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), i l’Agència Catalana del Consum (ACC).
 
Les funcions de la nova Secretaria d’Empresa i Competitivitat seran la coordinació de la tasca de les direccions generals i organismes dependents adscrits, la planificació de les polítiques en matèries gestionades per les unitats directives que en depenen i el seguiment de l’execució de les línies d’actuació en aquestes matèries, així com l’impuls i promoció d’iniciatives en l’àmbit de l’empresa que siguin d’interès per a la competitivitat de l’economia catalana. La Secretaria d’Empresa i Competitivitat també vetllarà per la coordinació entre les diferents unitats directives que en depenen.
 
Així mateix, es manté l’estructura de la Secretaria d’Ocupació i Relacions Laborals, que aglutina la Direcció General de Relacions Laborals, la Direcció General d’Economia Social, Cooperativa i Treball Autònom, la Direcció General d’Inspecció, a més del Consell de Relacions Laborals i del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).
 
En el termini de sis mesos el departament presentarà un anova proposta organitzativa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per adequar-lo a les necessitats de les polítiques actives d’ocupació. Pel que fa a la Direcció General d’Economia Social, Cooperatives i Treball Autònom,tindrà adscrit serà l’òrgan tècnic administratiu de la Comissió Inter departamental de la Renda Mínima d’Inserció (RMI) per tal de dotar-lo de major coordinació amb les unitats de la mateixa direcció general amb competències en aquesta matèria.
 
Finalment, l’estructura del Departament d’Empresa i Ocupació es completa amb la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, amb dependència directa del Conseller.