Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Pelegrí destaca la qualitat de la producció càrnia catalana i la seva gastronomia

query_builder   1 febrer 2013 20:07

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí destaca la qualitat de la producció càrnia catalana i la seva gastronomia

FOTO WEB
Un moment de la presentació.
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, ha presidit aquesta tarda, a Lleida, la presentació de la segona mostra gastronòmica Porcpassió, un acte en el marc del qual s’ha celebrat un tast gastronòmic de cuina creativa amb carn de porc.
 
En el decurs de la seva intervenció, Josep Maria Pelegrí ha remarcat que Porcpassió ésuna iniciativa que posa en valor no només una cuina excel·lent, sinó un producte molt nostre, que dinamitza el territori i l’economia del país gràcies a les seva fortalesa i la seva innovació”, motiu pel qual Pelegrí s’ha congratulat de la consolidació d’aquesta mostra que “Lleida necessitava per a acabar de posar en valor i visualitzar tots els seus grans i bons productes. A Lleida som fans de la carn de porc, tenim un receptari que combina les últimes tendències amb la tradició, i aquest mes podrem gaudir d’aquesta completíssima oferta gastronòmica. Junts podem convertir Lleida en un referent del porcí en tots els sentits”.
 
El conseller també ha recordat el gran esforç realitzat pel sector per a adaptar-se a temps a la nova normativa de benestar animal, i ha destacat l’elevat nivell de compliment de les granges lleidatanes: “sector i Departament hem treballat per a què tots els ramaders de Catalunya adaptin les seves explotacions i compleixin amb la normativa establerta; però també, davant la conjuntura econòmica, per a què els costos d’adaptació siguin mínims”.
 
D’altra banda, Josep Maria Pelegrí també ha volgut defensar la qualitat i els controls sanitaris de les carns a Catalunya, “el rigor dels quals ens ha permès posicionar-nos bé en els mercats internacionals, el consumidor ha de saber que la qualitat que hi ha al mercat és més que correcta, no és un problema de seguretat alimentària i els usuaris han de saber què porta el producte que compren, cal més claredat sobre l’origen dels aliments”.
 
Finalment, el conseller també s’ha referit al balanç del passat exercici per al sector porcí, punt en què ha fet palès que “el 2012 ha estat un bon any per al sector porcí, malgrat l’increment del cost de l’alimentació animal; els preus han tingut un bon comportament, la producció s’ha incrementat un 3,7% en volum i un 5,2% en nombre d’animals sacrificats; les exportacions han augmentat en totes les partides en valor econòmic i tones, amb un fort augment de les exportacions d’animals vius, i s’ha seguit incrementant la taxa de cobertura, que és 254 punts percentuals major que el mateix període de l’any 2011".
 
 

2  

Fitxers adjunts

Un moment de la presentació.

Un moment de la presentació.
JPG | 1995

Un altra imatge de l'acte.

Un altra imatge de l'acte.
JPG | 1857