Delegació a la Catalunya Central

El delegat del Govern a la Catalunya Central visita Marganell

Jordi Moltó torna a reemprendre les visites al territori de les comarques centrals en aquesta legislatura

query_builder   1 febrer 2013 17:30

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern a la Catalunya Central visita Marganell

Jordi Moltó torna a reemprendre les visites al territori de les comarques centrals en aquesta legislatura

 
El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, ha reprès aquest dijous les visites als municipis del territori. La passada legislatura va assolir l'objectiu de tenir una presa de contacte amb la realitat municipal de les comarques centrals i traslladar problemàtiques de diferent àmbit als departaments corresponents. Ara, començada la X legislatura, continuarà vetllant pels temes que necessiten ser tractats pels diferents departaments amb els quals el delegat manté contacte. La primera visita de caire territorial i institucional que ha realitzat aquest any  ha sigut a Marganell, a la comarca del Bages, on ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcaldessa, Isabel Ramon, i el primer tinent d’alcalde, Ricard Costa, que li han exposat diferents projectes que l’Ajuntament vol tirar endavant en els pròxims anys.
 
En primer lloc, el col·lector d’aigües residuals, que actualment està en fase d’estudi, que permetrà conèixer les  diferents opcions de traçat i de dimensionament. L’Ajuntament també està estudiant diferents propostes pel sanejament d’aigües residuals de la urbanització del Casot, nucli que per la seva singularitat és molt difícil i costós que pugui tenir el seu propi col·lector.
En segon lloc, i en relació a la urbanització del Casot, l’Ajuntament preveu una línia d’ajut perquè l’associació de veïns pugui posar al dia i modernitzar la xarxa de subministrament d’aigua.
El tercer projecte municipal és el condicionament i arranjament de la plaça de l’actual agrobotiga de Marganell. Aquest darrer espai conté l’expositor dels productes que s'elaboren al territori integrat pels portals d'entrada a Montserrat (el Bruc, Collbató, Marganell i Monistrol de Montserrat). S’hi troben  des del preuat mató de Montserrat, elaborat pels matoners de Marganell fins als cigrons de Vilamarics, oli, mel, embotits, tomàquets de color rosa o vi.
 
Després de visitar la Casa de la Vila, el  delegat del Govern ha visitat la urbanització del Casot per conèixer in situ la problemàtica d’aquest nucli. Finalment ha assistit a la presentació de la IV Volta a Montserrat en BTT i la I Montserrat (Caminada i Ultra) La Portals.
 
 

1  

Imatges

Delegat, Jordi Moltó, amb l'alcaldessa de Marganell. Isabel Ramon i el regidor Ricard Costa

Delegat, Jordi Moltó, amb l'alcaldessa de Marganell. Isabel Ramon i el regidor Ricard Costa 225

`