Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'alerta del Procicat per vent

query_builder   3 febrer 2013 20:25

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'alerta del Procicat per vent

 
  • Es manté vigent l’alerta per estat de la mar, que baixarà a prealerta a partir de la 1 de la matinada i fins demà al matí, i una prealerta de l’ALLAUCAT pel perill fort d’allaus a l’Aran-Franja Nord Pallaresa

 

  • Les més de 500 trucades rebudes al telèfon d’emergències 112 i els 356 avisos rebuts pels Bombers de la Generalitat demostren la importància del fenomen de vent anunciat
 
 
Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per les fortes ventades i l’ha deixat en situació de prealerta fins la 1h de la matinada, que és quan està previst que finalitzi l’avís de situació meteorològica de perill per vent.
  
El telèfon d’emergències 112 ha rebut en tot l’episodi i fins avui a les 20.00 hores, un total de 518 trucades per obstacles i arbres a la calçada urbana i interurbana, la majoria d’elles a les comarques del Vallès Occidental (53); Gironès (52); Vallès Oriental i Alt Empordà (46); i Baix Ebre (41).
 
Durant el dia d’avui, la franja que ha registrat més activitat ha estat entre les 9.00 i les 14.00 hores, amb un total de 243 trucades rebudes al 112 pel vent. A partir d’aquesta hora les trucades ja han anat a la baixa, i les darreres dues hores únicament s’han rebut 7 trucades.
 
Els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 18h i fins a les 20 hores, únicament 6 avisos per vent, que acumulats fan un total de 356 avisos rebuts per les ventades en tot l’episodi. La majoria han estat per retirar arbres i obstacles a la calçada, i no n’hi ha hagut cap de destacat ni que hagi provocat ferits.
 
 
Prealerta ALLAUCAT
 
Protecció Civil manté la prealerta de l’ALLAUCAT pel perill fort d’allaus a l’Aran-Franja Nord de la Pallaresa fins demà quan es rebi la nova actualització de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC).
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que la situació ha millorat molt les darreres hores, i en aquests moments només queda la C-28 tallada entre Vaquèira i el Refugi d’Ares, incloent el Port de la Bonaigua, en tots dos sentits per la neu. I pel mateix motiu, a la demarcació de Girona, la GIV-4016 està tallada a Ger.
 
 
Alerta Inuncat per estat de la mar
 
Protecció Civil de la Generalitat manté el pla Inuncat en alerta per estat de la mar, i es preveu que a la 1h de la matinada, si no es registren incidències destacades, pugui baixar a situació de prealerta i finalitzar a primera hora del matí de demà.
 
La previsió és d’onades que superin els 2,5 metres d’alçada a l’Alt i Baix Empordà, Selva, Maresme i el Barcelonès.
 
Segons el SMC, aquest matí s'ha arribat a l'Escala i Llança als 2,5 metres d'alçada a la costra. Actualment, a 1km mar endins a Blanes s'ha arribat a onades de 1,5 metres; i a la costa a l'Estartit onades entre 1,5 i 2,5 metres. El fenomen va perdent intensitat perquè el vent també està anant a la baixa.
 
Eviteu apropar-vos al mar, espigons, ports, esculleres i similars, quan l'onatge sigui fort ja que podríeu ser arrossegat mar endins. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents, ja que el temporal marítim pot fer que sigueu arrossegats per un cop de mar
 
 
Protecció Civil de la Generalitat agraeix a la ciutadania el seu comportament responsable i d’autoprotecció durant l’episodi de fort vent, i que ha beneficiat que no s’hagin hagut de lamentar incidències greus o amb afectació a persones.
 
 
 
Barcelona, 3 de febrer de 2013