President

El president Mas i el conseller delegat de Nissan, amb treballadors de la planta

President Mas: "La nova inversió de Nissan a Catalunya demostra que som un país atractiu i fiable"

query_builder   4 febrer 2013 14:41

event_note Nota de premsa

President Mas: "La nova inversió de Nissan a Catalunya demostra que som un país atractiu i fiable"

  • El cap de l’Executiu ha presidit l’acte en què Nissan ha anunciat la fabricació d’un nou vehicle a la Zona Franca de Barcelona
  • L’adjudicació del nou turisme representarà la creació de 1.000 llocs de treball directes i 3.000 d’indirectes i una inversió de 110 milions d’euros
  • Artur Mas destaca que inversions com aquesta són “injeccions de moral” per al conjunt del país en un moment com l’actual
Vídeo de la intervenció del president Mas
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha mostrat la seva satisfacció per l’adjudicació de la fabricació d’un nou turisme de Nissan a la planta de la Zona Franca de Barcelona, i ha destacat que aquesta nova inversió “és la demostració que som i seguim sent, malgrat el que es diu, un país atractiu i fiable, perquè, si no, una empresa tan gran com Nissan no hauria invertit aquí, sinó en un altre lloc”.
 
Artur Mas ha remarcat que aquesta inversió “és bàsica per a Catalunya”, perquè aconseguir l’adjudicació de la fabricació d’un nou vehicle de Nissan a Barcelona “és política industrial en majúscules, política de base tecnològica i orientada als mercats exteriors”. El president ha subratllat la importància dels 1.000 llocs de treball directes i els 3.000 d’indirectes que representarà aquesta inversió, en un moment com l’actual, amb un 22% d’atur. El cap de l’Executiu també ha destacat que “aquesta pot ser la primera d’una sèrie de decisions de gran calat per a la nostra economia i la nostra política industrial”.
 
Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu també ha enviat un missatge a “tots aquells que de vegades s’atabalen, perquè diuen que Catalunya només s’ocupa de determinades coses”, referint-se al procés de sobirania, i els ha assegurat que el Govern de la Generalitat “ha destinat tantes hores a Nissan com a qualsevol de les altres coses en aquestes darreres setmanes, per importants que fossin”.
 
El president ha afirmat que inversions com l’anunciada avui són “injeccions de moral” per al conjunt del país, en moments “d’autoestima a la baixa”. Artur Mas ha agraït a totes les parts implicades els esforços que s’han fet per aconseguir aquesta inversió, tant a la direcció de Nissan com als sindicats, al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, i al Departament d’Empresa i Ocupació. El president ha assenyalat que “això demostra que quan som capaços de col·laborar amb un punt de generositat, pensant més en el bé comú que en l’individual, som un país que resol els problemes, que troba solucions”.
 
En l’acte de presentació d’aquesta nova inversió, que ha tingut lloc a les instal·lacions de Nissan a la Zona Franca de Barcelona, el president de la Generalitat ha estat acompanyat del conseller delegat de Nissan Motor Ibèrica, Frank Torres, i del secretari d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa del Govern central, Luis Valero. També hi ha estat present el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.
 
Inversió de 110 milions d’euros
Durant la seva intervenció, el conseller delegat de Nissan Motor Ibérica ha assenyalat que “l’èxit d’aquest acord ha estat fruit del treball en equip, la responsabilitat i el consens”. Frank Torres ha agraït el compromís de totes les parts i, especialment, “la implicació directa del president Mas en aquest èxit”.
 
Nissan ha anunciat que el nou vehicle, que es començarà a fabricar el juliol del 2014, suposarà una producció anual de 80.000 unitats i comportarà una inversió de 110 milions d’euros.
 
L’adjudicació del nou turisme ha arribat després de l’acord de competitivitat pactat la setmana passada entre la direcció i els sindicats de Nissan. A més del nou vehicle, el comitè de decisió del Japó també ha adjudicat a la planta de Barcelona la fabricació de 24.000 unitats d’un model de pick up per al mercat de l'Orient Mitjà, amb una inversió addicional de 14 milions d’euros, i l’acoblament de la caixa de canvis per a dos vehicles elèctrics, amb una inversió de 6 milions d’euros.
 
Amb aquestes noves adjudicacions i les anunciades anteriorment, la inversió de Nissan per a la planta de Barcelona ascendeix a 420 milions d’euros per als pròxims anys.
 

4  

Imatges

Fotografia del president amb treballadors de Nissan

Fotografia del president amb treballadors de Nissan 534

Fotografia de familia del president a la Planta de Nissan

Fotografia de familia del president a la Planta de Nissan 678

Fotografia del president arribant a la Planta de Nissan

Fotografia del president arribant a la Planta de Nissan 1019

Fotografia de familia del president amb els treballadros de Nissan

Fotografia de familia del president amb els treballadros de Nissan 935

1  

Vídeos

Vídeo i declaracions del president Mas a la fàbrica Nissan

`