Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Pelegrí afirma que "en un context com l'actual, projectes com la Tapa Solidària són un clar exemple per sumar esforços"

El conseller ha participat en la cloenda de la iniciativa destinada a fer front a situacions de pobresa i injustícia social

query_builder   5 febrer 2013 18:00

event_note Nota de premsa

Pelegrí afirma que "en un context com l'actual, projectes com la Tapa Solidària són un clar exemple per sumar esforços"

El conseller ha participat en la cloenda de la iniciativa destinada a fer front a situacions de pobresa i injustícia social

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, juntament amb la consellera de Benestar i Família, Neus Munté, ha participat aquesta tarda, a Barcelona, en la cloenda de la iniciativa Tapa Solidària. L’acte ha comptat també amb l’assistència de la quarta tinent d’alcalde de Barcelona i regidora de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos; els xefs Albert Adrià i Sergi Arola,  i el president del Casal dels Infants, Dani Jorquera.
El dos consellers amb participants del projecte
El dos consellers amb participants del projecte
Durant la cloenda, el conseller Pelegrí ha subratllat que en aquesta segona edició de Tapa Solidària s’han superat els bons resultats de la primera edició, ja que han participat 71 restaurants amics (un 14% més), més de 30.000 persones han mostrat la seva solidaritat a través de la Tapa Solidària i s’han aconseguit 15.000 euros.
 
El conseller ha afegit que “en un context com l’actual, projectes com la Tapa Solidària són un clar exemple que sumar esforços és el camí per sortir-nos-en. Per segon any consecutiu, durant tres mesos s’han aliat referents de la restauració de la ciutat i els referents de la lluita contra la pobresa infantil per una causa en comú. I ho han fet a través d’una tapa que és molt més que una tapa: és un missatge, un cop d’atenció, una esperança i una nova oportunitat”.
 
Pelegrí ha volgut destacar també la importància que aquest projecte fusioni gastronomia  i solidaritat, i que compti amb una participació del sector català de la restauració; i ha recordat que, a més, “són moltes les empreses agroalimentàries catalanes que han estan reforçant cada cop més el seu vessant humanitari i social; ara, més que mai, l’agroindústria catalana vol retornar a la societat allò que li ofereix”.
 
Tapa Solidària és una iniciativa promoguda pel Casal d’Infants per fer front a les situacions de pobresa i injustícia social que pateixen molts nens a diferents barris del nostre país. El projecte va ser apadrinat pels cuiners Albert i Ferran Adrià i compta amb la col·laboració dels principals restaurants de Barcelona.
 
El passat més d’octubre es va iniciar aquesta segona edició del projecte Tapa Solidària, liderat pel Casal dels Infants. Un total de 71 restaurants de Barcelona es van unir a aquesta iniciativa, mitjançant la qual cada restaurant es comprometia a destinar al projecte 0,50 euros de la venda d’una tapa de la seva carta.
Amb els beneficis d’aquesta iniciativa es donarà suport a l’experiència que es fa el Casal dels Infants al Raval amb mares i fills menors de tres anys, oferint acompanyament per la criança i educació dels nens, perquè en aquesta etapa inicial de la seva vida puguin construir uns vincles ferms mare-fill, i les mares tinguin el suport per tirar endavant un projecte vital en el seu bari.
 
 
 
 

1  

Imatges

Foto de família del projecte

Foto de família del projecte 272

`