Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

L'assessor del president de Mali, Ousmane Ben Fana Traoré, visita Catalunya

query_builder   6 febrer 2013 14:03

event_note Nota de premsa

L'assessor del president de Mali, Ousmane Ben Fana Traoré, visita Catalunya

La setmana vinent visitarà Catalunya Ousmane Ben Fana Traoré, assessor del president de la República de Mali, Dioncouda Traoré. Durant la seva estada està previst que es reuneixi amb associacions malianes, entitats d’acció humanitària i de cooperació al desenvolupament, així com amb representants del Parlament, de l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació. L’objectiu és explicar de primera ma la situació del país i valorar possibles vies de col·laboració.
Biografia
 
Ousmane Ben Fana Traoré és director d’un centre infantil i ha encapçalat diverses accions solidàries i de defensa dels drets humans, com en el seu moment diferents campanyes per a l'alliberament o el judici accelerat de centenars de presos polítics.
Va dirigir el moviment estudiantil que va contribuir a la caiguda del règim dictatorial del general Moussa Traoré. També va ser home de confiança i conseller presidencial de Amadou Toumani Touré, conegut com ATT. Amadou Toumani havia fet un cop d’Estat al 1991 i va ser l’artífex de les eleccions lliures i plurals del 1992. Va guanyar aquestes eleccions Alpha Oumar Konaré, que va portar al país un període de relativa estabilitat. El 2002 i el 2007 Ousmane Ben Fara Traoré va ser un dels líders del moviment ciutadà que van donar suport a la candidatura del president ATT.
El president Amadou Toumani Touré va patir el 22 de mars del 2012 un cop d’estat orquestrat pel Comitè Nacional pel redressement de la democràcia i la restauració de l’estat (CNRDRE) presidit pel capità Amadou Haya Sanogo. Amb l’actual intervenció de França a Mali, el president Dioncouda Traoré es consolida com l’home que ha de tornar el país a la democràcia i a la normalitat.
 
Els mitjans interessats en contactar amb Ousmane Ben Fana podeu enviar un correu a l’adreça dolors.aixala@gencat.cat  o trucar al telèfon 93 554 50 22.