Justícia, Drets i Memòria

El Departament de Justícia avança en el procés de reorganització del mapa de centres de justícia juvenil de Catalunya

query_builder   6 febrer 2013 17:05

event_note Nota de premsa

El Departament de Justícia avança en el procés de reorganització del mapa de centres de justícia juvenil de Catalunya

Avui es traslladen els menors del Centre Educatiu Els Til·lers, on es mantindrà operativa la Unitat Terapèutica, i la setmana vinent entrarà en funcionament la Unitat Oberta de Montilivi
El Departament de Justícia avança en el procés de reorganització dels centres de justícia juvenil, amb el trasllat dels menors internats al CE Els Til·lers (Mollet del Vallès) i l’entrada en funcionament, com a unitat oberta, del CE Montilivi (Girona), en el marc de les mesures aprovades pel Govern per optimitzar els recursos i ajustar l’oferta de places a les necessitats actuals.
 
Els trasllats comencen avui, amb la sortida d‘11 menors del CE Els Til·lers que ingressaran als centres Can Llupià (Barcelona) i L’Alzina (Palau Solità i Plegamans). Els Til·lers mantindrà operativa la Unitat Terapèutica. Aquesta unitat, amb 12 places, està destinada a menors i joves amb mesures d’internament terapèutic dictades pels jutges de menors, en els casos en què presenten problemes de salut mental i/o relacionats amb el consum de substàncies. El servei està gestionat pel Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, en virtut de l'Acord de col·laboració signat entre el Departament de Justícia i el Departament de Salut l'any 2005, per al desenvolupament d'un programa d'atenció en salut mental i conductes addictives en el marc de les actuacions de justícia juvenil a Catalunya.
 
La propera setmana, concretament el dia 14, està previst que el Centre Educatiu Montilivi de Girona comenci a funcionar com a unitat oberta. Amb una capacitat de 12 places també, la nova unitat estarà destinada a nois amb mesures d’internament de règim obert i de règim semiobert imposades pels jutges de menors.
 
En aquest equipament s’hi acolliran, principalment, menors i joves de la demarcació de Girona que compleixin els requisits i condicions d’ingrés en una unitat d’aquestes característiques, principalment que puguin desenvolupar una activitat formativa o laboral a l’exterior amb garanties d’aprofitament, com a culminació del seu procés de reinserció.
 
Aquesta unitat estarà dotada d’un director, un coordinador, un treballador social, un mestre del Departament d’Ensenyament, vuit educadors distribuïts en torns de matí, tarda, cap de setmana i nit, un auxiliar administratiu i un cuiner.
 
El procés de trasllats s’inicia després d’haver arribat a un acord amb els treballadors dels centres educatius que han acceptat desplaçar-se.
`