Delegació a Barcelona

Generalitat de Catalunya

El delegat ha participat a la Junta Local de Seguretat de Mataró

query_builder   6 febrer 2013 11:26

event_note Nota de premsa

El delegat ha participat a la Junta Local de Seguretat de Mataró

Fernando Brea es va reunir ahir amb l’alcalde de Mataró, Joan Mora i va participar  a la Junta Local de Seguretat. Durant l’any 2012 ha baixat el conjunt de delictes i faltes penals a la ciutat, concretament el 2,6% respecte a l’any 2011. 
Generalitat de Catalunya
 
El delegat del Govern, Fernando Brea, es va reunir ahir amb l’alcalde de Mataró, Joan Mora, i va participar  a la Junta Local de Seguretat. Durant l’any 2012 ha baixat el conjunt de delictes i faltes penals a la ciutat, concretament el 2,6% respecte a l’any 2011. 
 
A la convocatòria han assistit els màxims representants dels cossos que treballen a la ciutat. El cap de la policia local, Mateo Sánchez, ha destacat que tots els responsables de la seguretat segueixen un únic model de servei als ciutadans i amb criteris d’operativitat compartits.
 
Tot i les dades positives, hi ha hagut més delictes contra les persones, robatoris als domicilis i estrebades. Atenent les tipologies delictives, quant als delictes contra les persones (que s’inclouen homicidis, lesions i agressions sexuals) s’han incrementat un 9,4%. En canvi, en l’àmbit de patrimoni (robatori, furts i danys) hi ha hagut un davallada general del 12,3% en els robatoris amb força, encara que s’observa un augment del 6% en la figura del robatori amb força en domicili.
 
Així mateix, s’ha incrementat el 28,6% el robatori amb violència o intimidació, significativament les estrebades, amb un 52,4%. Per pal·liar la incidència d’aquest tipus de robatori s’estan realitzant serveis específics de prevenció i d’investigació.
 
Pel que fa a la seguretat viària, les dades mostren un increment d’un 3,3% en el nombre d’accidents, en canvi han disminuït un 12,07% els delictes contra la seguretat viària.
 
La Junta Local de Seguretat ha aprovat el document del nou Pla de Seguretat Local, que serà vigent fins l’any 2015. La ciutat comptarà amb càmeres de vídeo vigilància en alguns barris, per tal de millorar la sensació de seguretat.
`