Justícia, Drets i Memòria

Govern

Gordó: "Demanarem al Ministeri que inclogui dins la reforma del poder judicial la creació del Consell de Justícia de Catalunya com a òrgan descentralitzat"

query_builder   8 febrer 2013 13:33

event_note Nota de premsa

Gordó: "Demanarem al Ministeri que inclogui dins la reforma del poder judicial la creació del Consell de Justícia de Catalunya com a òrgan descentralitzat"

  • El conseller de Justícia ha ofert diàleg al Ministeri i al Govern central per avançar en la creació d’estructures d’Estat
.
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha anunciat aquest matí, durant la seva visita institucional a Lleida, que “demanarem al Ministeri que inclogui dins la reforma del poder judicial la creació del Consell de Justícia de Catalunya com a òrgan descentralitzat”.
 
En aquest sentit, el conseller ha recordat que l’Estatut d’autonomia de Catalunya reconeix la potestat de la Generalitat de crear un Consell de la Justícia propi i també que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut no impossibilita la creació del Consell de Justícia de Catalunya.
 
Davant els mitjans de comunicació, el conseller s’ha referit a l’informe aprovat aquesta setmana pel Consell General del Poder Judicial, que defensa els consells autonòmics de justícia i, d’aquesta manera, ha respost a les últimes  declaracions del ministre davant la negativa a la seva creació.
 
Així mateix, el titular de Justícia ha ofert diàleg tant al Ministeri de Justícia com al Govern de l’Estat per “anar avançant en la creació d’estructures d’Estat”, també en l’àmbit de la justícia.
 
En la seva visita a Lleida, i acompanyat de la secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia, M. Josep Feliu, el conseller ha posat de manifest la voluntat de finalitzar les obres dels jutjats de Lleida i de posar punt i final a la situació dels jutjats de Balaguer en aquesta legislatura.
 
Gordó també ha expressat que es posarà atenció a les necessitats de tot el territori. En aquest sentit, ha anunciat que ja ha demanat que s’estudiï la implantació de dues proves pilot de l’oficina judicial, una d’elles a la demarcació de Lleida, per anar avançant en la modernització de la justícia. El conseller ha explicat que s’està estudiant en quins jutjats es podria implantar aquesta nova oficina.
 
A petició de quatre representants sindicals concentrats a les portes dels Serveis Territorials, el conseller, acompanyat de la secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia, ha mantingut una reunió amb ells en el marc de la seva visita.
 
A continuació ha visitat l’Audiència Provincial, on ha mantingut una trobada amb el seu president, Francisco Segura; el fiscal en cap de Lleida, Joan Boné; el degà dels jutjats de Lleida, Eduardo Enrech; el secretari coordinador de Lleida, Luis González; el degà del Col·legi d’Advocats, Simeó Miquel, i el degà del Col·legi de Procuradors, Damià Cucurull, entre altres.
`