Interior

El conseller Espadaler destaca el descens d'un 10% dels delictes contra les persones

query_builder   8 febrer 2013 14:44

event_note Nota de premsa

El conseller Espadaler destaca el descens d'un 10% dels delictes contra les persones

FOTO

 

  • El conseller d'Interior ha presentat avui en roda de premsa el balanç delinqüencial 2012
 
  • Segons Espadaler, les agressions sexuals han disminuït significativament en un 17,8%
  
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha afirmat avui que "en la seva globalitat el balanç delinqüencial és positiu. Mantenim una tendència i això és bo", ha dit.
 
El conseller, acompanyat del director general de la Policia, Manel Prat, del cap de la Prefactura de Policia dels Mossos d'Esquadra, el comissari en cap Josep Milán, i del comissari portaveu, Miquel Capell, ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa de la presentació del balanç delinqüencial de l'any 2012.
 
En la seva intervenció, el titular d'Interior ha destacat la important disminució dels delictes contra les persones que representa un descens del 10% d'homicidis i un 17,8% d'agressions sexuals, i també dels fets penals a Barcelona. Espadaler ha afirmat però, que s'ha produït un incrementat dels delictes contra el patrimoni i dels robatoris amb força en domicilis. "Aquest problema en cap cas el volem menystenir o amagar sinó que cal diagnosticar-lo i és el que estem fent", ha dit.
 
El conseller ha afegit que aquest increment, en aquest fet delictiu en concret, que provoca una inseguretat subjectiva dels ciutadans, "no cal treure'l de context, sinó que es produeixen repunts en determinats episodis". "Som conscients de quin és el problema i la percepció que genera i aquest es converteix en un dels reptes per a nosaltres".
 
En aquest sentit, Espadaler, ha recordat que el passat 23 de gener el departament va activar el nivell 1 del POE d'Habitatge.
 
El conseller ha posat l’accent en els bons resultats gràcies a la coordinació i col·laboració entre cossos policials a la Regió Policial de Barcelona als quals ha qualificat d'exemple. "Aquest és el camí. Hem de treballar seguint les mateixes estratègies que a Barcelona, amb un descens del 4,06%, on la coordinació, la suma d'esforços i la també la col·laboració ciutadana estan donat els seus fruits, com esperem que passi a la resta del territori i especialment a Girona".
 
Finalment, el conseller ha reiterat que "ens cal treballar amb temps i amb la discreció a què obliguen les investigacions". "Aquests reptes els assumim des del departament amb transparència i claredat", ha conclòs Espadaler.
 
Per la seva banda, el director general de la Policia, Manel Prat ha explicat que "l'any 2009 es va produir un repunt de fets, però des de llavors progressivament han anat disminuint i això marca una tendència que es manté l'any 2012 amb el descens a tot Catalunya del 0'38% dels delictes i les faltes".
 
 

2  

Fitxers adjunts

DOSSIER

DOSSIER
PDF | 1251

NOTA

NOTA
PDF | 1031

`