Cultura

El conseller de Cultura recorda Eugenio Trías com "una de les intel·ligències més profundes que ha donat Catalunya"

query_builder   10 febrer 2013 22:38

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura recorda Eugenio Trías com "una de les intel·ligències més profundes que ha donat Catalunya"

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat Eugenio Trías com “una de les intel·ligències més profundes que ha donat Catalunya, un referent de la filosofia universal del segle XX. Havia begut de tots els corrents filosòfics i havia abordat pràcticament tots els camps del pensament: l'ètica, la reflexió cívic-política, l'estètica, la filosofia de la religió, la reflexió històrico-filosòfica, la teoria del coneixement, l’ontologia.
 
 “Trías -ha remarcat- va crear la idea del ‘límit’ com a sinònim d’excel·lència, va crear un pensament i un llenguatge propis a partir de la independència de criteri i de la honestedat. El seu absolut rigor va ensenyar-nos a pensar i a entendre la importància del pensament, mes enllà de la importància del coneixement”.
 
“A les seves memòries El árbol de la vida, ell deia que volia efectuar una mena d' ‘arqueologia’ de l’estètica occidental, que la filosofia havia de tenir com a base la totalitat de les experiències culturals. Tenim la sort que la seva memòria i el seu mestratge quedaran per sempre en els més de 30 llibres que va escriure”.