President

El president Mas, aquest matí al Parlament

President Mas: "Més enllà de la discussió partidista, Catalunya necessita sumar esforços per a la creació de llocs de treball"

query_builder   13 febrer 2013 13:32

event_note Nota de premsa

President Mas: "Més enllà de la discussió partidista, Catalunya necessita sumar esforços per a la creació de llocs de treball"

  • El cap de l’Executiu demana “transparència i fermesa” davant dels casos de corrupció, però també “reparació del dany comès per a aquells que resultin exculpats”
  • Artur Mas ressalta la seva preocupació per la situació actual però referma “la determinació per fer el que calgui per millorar en tots els fronts”
El president Mas, aquest matí al Parlament
El president Mas, aquest matí al Parlament
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reclamat aquest matí “anar més enllà de la bronca i de la discussió partidista, perquè el que Catalunya necessita és la capacitat de sumar esforços i posar-nos tots en la mateixa direcció d’allò que és fonamental, que és l’activitat econòmica i, sobretot, la creació de feina”. “Aquest és el camí que clarament ens cal seguir a partir d’ara”, ha subratllat el cap de l’Executiu, en el decurs de la sessió de control del Parlament celebrada aquest matí.
 
El cap del Govern, en resposta al representant socialista, ha posat en relleu la seva “preocupació per la situació actual, per l’atur, les irregularitats i el procés nacional”, però ha declarat també que ho afronta “amb una gran determinació per fer el que calgui, el que estigui en les nostres mans, per millorar tots aquests fronts”.
 
En aquesta línia, Artur Mas ha subratllat “l’absoluta implicació d’aquest Govern perquè determinades inversions estratègiques en aquest país surtin bé, quan era molt evident que no sortien bé, i qui s’hi va posar va ser el Govern i va fer la seva funció”, referint-se així a la inversió de 110 milions d’euros, anunciada fa una setmana per l’empresa Nissan. El president ha explicat que “aquest és un cas, però no l’únic”, ja que “en aquests dos anys s’han evitat molts tancaments d’empreses, gràcies a l’acció d’aquest Govern, d’anticipació o solució de problemes”.
 
“El cas de Nissan és un bon exemple d’aquesta política de bones pràctiques, des del punt de vista econòmic, un exemple de com posar d’acord empresa, sindicats, Govern i la majoria de partits que hi donen suport, i això és el que necessita Catalunya”, ha afegit.
 
Transparència, fermesa i reparació”
 
 
A preguntes del president del grup parlamentari d’ERC sobre les mesures davant dels casos de corrupció, el cap de l’Executiu ha subratllat que “surti tot el que hagi de sortir, per tant, transparència; que es castigui tot el que s’hagi de castigar, per tant, fermesa, i que es demani públicament disculpes pel mal que es faci a aquells que resultin exculpats, per tant, reparació del dany comès, que també n’hi ha molt”.
 
El president ha recordat que “hi ha errors per part dels judicis públics, dels partits, dels mitjans de comunicació, fins i tot en els processos judicials” i ha apostat per crear “un sistema per reparar el dany que s’hagi comès sobre persones, per una raó molt senzilla: perquè no hem de desitjar als altres allò que no voldríem per a nosaltres mateixos”. 
 
En aquesta línia, el cap de l’Executiu ha fet també una proposta als diferents grups parlamentaris perquè “es posin d’acord en quin moment del procés judicial, un càrrec públic s’ha d’apartar”.Que hi hagi una norma, que tots la coneguem i la complim”, ha continuat dient, i s’ha mostrat “molt preocupat pel trencament de la confiança entre els ciutadans i les institucions”; per això, ha fet una crida “a arreglar-ho entre tots, perquè ningú s’enganyi, ens toca a tots, i tots som responsables de posar-hi remei d’una manera transparent i positiva”. 
 
El cap del Govern també s’ha referit a una de les primeres mesures que va adoptar en arribar al Govern, fa dos anys, que va ser la creació d’una oficina d’anàlisi i supervisió de tota la contractació pública, al Departament de la Presidència. Artur Mas ha destacat que “el primer que hem de fer és que no hi hagi cap sospita que allò que és la primera responsabilitat nostra, que és el funcionament de la Generalitat, és un funcionament basat en les bones pràctiques i s’està actuant en aquest sentit”.
 
 
“Els interessos del deute són el tercer Departament”
 
En un altre moment de la seva intervenció, el president ha deixat clar que “quan aquest Govern fa un discurs de polítiques d’austeritat raonables és per evitar les conseqüències que es deriven dels deutes que s’han acumulat durant anys”. El cap del Govern ho ha explicat gràficament dient que “el tercer Departament, després de Salut i Ensenyament, és el pagament dels interessos i això ens fa mal perquè són menys diners que van a la reactivació econòmica, als serveis socials, etc.”. “Siguem realistes, però, si deixem de pagar interessos ningú ens deixarà mai més diners i es col·lapsarà tot”, ha reblat.
 
 
 
 
 

1  

Imatges

El president al Parlament

El president al Parlament 644