Territori

Territori i Sostenibilitat ampliarà les vies verdes de les Terres de l'Ebre, unint Tortosa amb Sant Carles de la Ràpita

query_builder   14 febrer 2013 17:35

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat ampliarà les vies verdes de les Terres de l'Ebre, unint Tortosa amb Sant Carles de la Ràpita

El projecte allarga la via verda de la Terra Alta i del Baix Ebre fins a arribar als 77 km i es connectarà amb les vies existents a la desembocadura del riu
El secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, ha presentat aquesta tarda l’estudi de traçat per elaborar el projecte d’ampliació de la via verda de la Terra Alta i del Baix Ebre, que actualment arriba fins a Tortosa i que es connectarà amb Sant Carles de la Ràpita, aprofitant els carrils bici existents i les infraestructures ferroviàries que han quedat en desús.
 
Aquesta actuació significarà ampliar la via ciclista existent a les Terres de l’Ebre fins arribar als 77 km i fer tot un recorregut des de l’interior fins al mar.
TES
La proposta de continuació de la via verda consisteix en aprofitar l’antiga traça de la línia de ferrocarril des de Tortosa fins a Sant Carles de la Ràpita, passant per Amposta, pel marge dret del riu Ebre i connectant amb vies ciclistes existents fins a la desembocadura del riu. Actualment, la via verda és de 49 quilòmetres i uneix els municipis de Tortosa, Roquetes, Aldover, Xerta, El Pinell de Brai, Bot i Horta de Sant Joan, des d’on connecta amb l’Aragó.
 
El nou tram de via verda suma 28 quilòmetres i es divideix en tres projectes: Tortosa-Vinallop, Vinallop-Amposta i Amposta-Sant Carles de la Ràpita. Durant aquest any i fins al 2014 es redactaran els projectes, tot concertant amb el  territori el traçat i característiques de la via verda, que s’impulsarà en funció de les disponibilitats pressupostàries.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 103