Bombers

Els Bombers de la Generalitat han treballat al llarg d'avui en quatre rescats de muntanya amb ferits

query_builder   16 febrer 2013 18:15

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat han treballat al llarg d'avui en quatre rescats de muntanya amb ferits

·                 Rescat d’una excursionista accidentada al massís del Montseny (la Selva)
·                 Rescat d’un ferit a Queralbs amb una luxació a l’espatlla (Ripollès)
·                 Rescat a Àger d’un parapentista ferit (Noguera)
·                 Rescat a Queralbs d’una persona ferida al turmell (Ripollès)
 
 
Rescat d’una excursionista accidentada al massís del Montseny (la Selva)
 
Una dona de 53 anys ha resultat ferida amb una possible fractura al turmell en caure mentre estava realitzant una ruta per la cresta dels Castellets, a zona de les Agudes del massís del Montseny, a Arbúcies (la Selva).
 
L’avís de l’accident s’ha rebut a les 10.35 hores del matí i s’han activat els efectius dels Bombers de la Generalitat, amb membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) que s’han desplaçat fins al lloc de l’accident amb un helicòpter i el suport de quatre vehicles.
 
Un cop s’ha pogut localitzar l’accidentada, tasca dificultada en part per la gran nuvolositat que hi havia a la zona, se l’ha estabilitzat i evacuat amb llitera fins al lloc on estava aterrat l’helicòpter. Un cop allà, se l’ha evacuat a l’hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta.
 
Rescat d’un ferit a Queralbs amb una luxació a l’espatlla (Ripollès)
 
A les 13.51 hores, s’ha rebut l’avís d’un altre rescat a Queralbs on hi havia un excursionista ferit amb una luxació a l’espatlla. Al lloc de l’accidentat, a la zona del Pic de l’Àliga, s’han desplaçat efectius del GRAE amb l’helicòpter dels Bombers de la Generalitat. Un cop allà, han atès i evacuat el ferit, un veí de Breda de 30 anys, fins a l’helisuperfície de Campdevànol on l’esperava una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per portar-lo a l’hospital.
 
 Rescat a Àger d’un parapentista ferit (Noguera)
 
Poc després, a les 14.18 hores de la tarda, Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un altre rescat a Àger, al Montsec d’Ares. En aquest cas, es tracta d’un accident d’un parapentista que hauria patit policontusions i fractura de turmell al picar contra una paret, a uns 200 metres del centre d’enlairament de parapents. S’han activat efectius del grup de rescat del GRAE i del GEM amb un helicòpter i dues dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat.
Un cop han localitzat el ferit i l’han estabilitzat, l’han evacuat amb l’helicòpter fins a l’hospital de Tremp.
 
Rescat a Queralbs d’una persona ferida al turmell (Ripollès)
 
Finalment a les 15.51 hores, s’ha rebut l’avís d’un altre accident de muntanya a Queralbs. Una persona que estava fent una ruta per la zona de Noufonts, a la Vall de Núria, amb altres companys s’ha fet una torçada al turmell i no podia continuar la marxa. Al rescat, han anat dues dotacions terrestres i un helicòpter dels Bombers de la Generalitat amb personal del GRAE. Han atès i evacuat al ferit fins a l’helisuperfície de Campdevànol on s’ha fet el trànsfert amb l’ambulància del SEM per portar-lo fins a l’hospital.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 16 de febrer de 2013
18.00 hores