Delegació a la Catalunya Central

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, continua les visites territorials a municipis de l'Anoia

Aquesta vegada ha estat rebut als ajuntaments de Rubió i Calaf

query_builder   19 febrer 2013 12:13

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, continua les visites territorials a municipis de l'Anoia

Aquesta vegada ha estat rebut als ajuntaments de Rubió i Calaf

  
El delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Jordi Moltó, ha continuat amb la ronda de visites territorials als municipis que integren el territori de les comarques centrals. Aquesta vegada ha estat el torn dels municipis anoiencs de Calaf i Rubió.
 
A Calaf el Delegat ha estat rebut per l’alcaldessa, M. Antònia Trullàs i la resta de l’equip de govern calafí. En primera instància, l’alcadessa ha traslladat al Delegat la necessitat de solucionar el subministrament d’aigua amb els estàndards de qualitat necessaris. En aquest sentit s’ha comunicat la voluntat de destinar el PUOSC a posar una planta desnitrificadora de tecnologia catalana per eliminar els nitrats del sistema.
Per altra banda, també han traslladat la reivindicació de connectar-se al sistema d’ATLL i de l’aigua provinent de la Llosa de Cavall.
 
Una altra gran preocupació és la situació de crisi econòmica, especialment agreujada després del tancament de l’empresa Gres Catalan.  Així doncs,  ja s’han realitzat contactes amb el departament d’Empresa i Ocupació i l’INCASOL per tal de dinamitzar els polígons industrials de Calaf.
Des  de l’Ajuntament també han destacat la feina feta al Centre de Recursos per formar a treballadors i joves en situació d’atur; el potenciar el Centre de Dia per la gent gran i el projecte de futura residència d’avis; el desenvolupament de la Llei de Barris, el compromís d’instal·lar una oficina de denúncies dels Mossos d’Esquadra. La millora dels horaris de la línia de RENFE; la preparació del Mil·lenari de Calaf el 2015; el projecte de restauració del Convent de Sant Francesc i el projecte de biblioteca municipal són d’altres necessitats que es van traslladar al Delegat per gestionar-ho amb els departaments corresponents.
 
Després de la visita a Calaf, el delegat del Govern va fer una visita a Rubió. Es va reunir a l’Ajuntament amb el seu alcalde, Miquel Archela.   Aquest li va exposar les necessitats i els projectes de l’Ajuntament per invertir en la línia de subvencions de Xarxa-Barcelona i PUOSC.
 
Es tracta bàsicament de l’arranjament de camins de l’extens municipi anoienc que compta amb una superfície de 38,52 km2, la població del qual està repartida en diferents indrets, com ara els nuclis del Castell i d’El Pla de Rubió, la zona de Maçana i diversos masos aïllats. A més també caldria connectar un seguit d’habitatges a la depuradora per un nou sistema de clavegueram.
L’alcalde, Miquel Archela també ha posat sobre la taula la voluntat de recuperar les Escoles Velles com a local municipal.

2  

Imatges

el delegat del Govern amb l'alcalde de Rubió

el delegat del Govern amb l'alcalde de Rubió 217

El delegat del Govern a Calaf, amb l'alcaldessa i membres del consistori

El delegat del Govern a Calaf, amb l'alcaldessa i membres del consistori 223