Educació

Ensenyament inicia un servei d'assessorament en FP per ajudar a millorar la qualificació dels usuaris

query_builder   24 febrer 2013 08:00

event_note Nota de premsa

Ensenyament inicia un servei d'assessorament en FP per ajudar a millorar la qualificació dels usuaris

 
  • Es tracta d’un servei personalitzat, adreçat a persones adultes, que també permetrà iniciar posteriorment el procés de reconeixement acadèmic dels aprenentatges adquirits

 

  • Aquest servei es durà a terme per 21 famílies professionals, amb un total de 6.500 places en més de 200 centres educatius

 

  • Les sol·licituds es poden realitzar fins el 27 de febrer a través dels centres
 
El Departament d’Ensenyament ha obert el període d’inscripció per sol·licitar el servei d’assessorament en formació professional inicial, que té com a objectiu ajudar  les persones adultes interessades a millorar la seva qualificació. Aquest assessorament és també el requisit previ per poder participar posteriorment en el procés de reconeixement acadèmic dels aprenentatges adquirits en relació a un determinat cicle formatiu. El servei es durà a terme per 21 famílies professionals, amb una oferta global de 6.500 places en més de 200 centres educatius de tot el territori. Les sol·licituds es poden realitzar fins el dia 27 de febrer a través dels centres.
 
El servei d’assessorament oferirà atenció personalitzada als seus usuaris per ajudar a millorar la seva qualificació a partir de la seva experiència laboral i formació prèvia, tenint en compte les seves capacitats i expectatives professionals. Així doncs, se’ls orientarà en relació al seu futur acadèmic, per exemple, si han de participar en el procés de reconeixement acadèmic dels aprenentatges, si han de sol·licitar un certificat de professionalitat o bé si ha de continuar estudiant, entre d’altres possibilitats. El servei conclou amb el lliurament d’un informe escrit que proposa un itinerari formatiu i professional.
 
L’assessorament com a requisit del reconeixement acadèmic
 
Per poder participar en el procés de reconeixement acadèmic dels aprenentatges adquirits relacionats amb un determinat cicle formatiu cal obtenir prèviament l’informe d’assessorament. Durant l’assessorament s’analitzarà l’expedient formatiu i laboral del sol·licitant amb el propòsit de detectar quines unitats formatives o crèdits poden rebre reconeixement acadèmic.
 
El servei d’assessorament és un servei que oferirà directament el centre educatiu seleccionat per la persona interessada, en què professorat expert de la família professional escollida atendrà de forma personalitzada el sol·licitant amb l’objectiu de definir el seu itinerari formatiu i professional per ajudar a millorar la seva qualificació. La durada del procediment serà de dues o tres sessions presencials en el centre. El preu del servei serà de 60€ en els centres del Departament; la resta de centres el faran públic a la seva web.
 
Aquest curs 2012-2013 es podrà sol·licitar assessorament de les famílies següents: activitats físiques i esportives, administració i gestió, agrària, arts gràfiques, edificació i obra civil, electricitat i electrònica, energia i aigua, fabricació mecànica, fusta, moble i suro, hoteleria i turisme, imatge i so, imatge personal, indústries alimentàries, informàtica i comunicacions, instal·lació i manteniment, marítimopesquera, química, sanitat, serveis socioculturals i a la comunitat, tèxtil, confecció i pell,  i transport i manteniment de vehicles.
 
Per fer la sol·licitud, la persona interessada haurà d’escollir el centre i la família professional respecte a la qual vol rebre l’assessorament. A la web del Departament d’Ensenyament hi trobarà un cercador amb el llistat de centres que ofereixen el servei i, a la web del centre escollit, tota la informació per fer la sol·licitud telemàtica. La llista de persones admeses al servei es publicarà a la web de cada centre abans de set dies hàbils després del termini de sol·licitud. A la web del centre escollit s’informarà sobre els tràmits que ha de fer la persona admesa i la documentació que cal aportar. Els centres també seran els encarregats d’informar sobre el procés de reconeixement.
 
El Departament d’Ensenyament ha desenvolupat el Servei d’assessorament d’acord amb la Resolució ENS/1891/2012, de 23 d’agost, d’organització de diverses mesures flexibilitzadores i actuacions en la formació professional inicial, amb l’objectiu d’establir un procediment de reconeixement acadèmic dels aprenentatges adquirits.
 
Més informació al web del Departament d’Ensenyament:  http://www20.gencat.cat/portal/site/ensenyament
 
 
24 de febrer de 2013